середу, 19 жовтня 2011 р.

Зустріч з письменником

Всі ті, кому довелося жити в нашомучудовому краї, завжди згадують про нього, про людей, які тут живуть, про друзів, вчителів, сусідів. І завжди хочеться повернутися сюди знову. Саме такі почуття спонукали приїхати в наше місто Геннадія Васильовича ПЕТРИЧЕНКА, члена Національної Спілки письменників України, чиє шкільне дитинство пройшло в селі Ліщинівка та в місті Христинівка.Тут пролягли стежки, які він з рузями протоптав до школи, лісу, ставків, клубу, бібліотеки.Ті часи - це роки навчання в школі, - коли не просто вчився писати, рахувати і читати, а відкривав для себе світ науки, добра, дружби, взаємовиручки, поваги. Саме тоді він навчився любити життя, людей, природу, літературу. Адже саме література, любов до неї допомогла стати письменником. Його книги - про непростий світ почуттів, цінностей і мрій юних.
       З під його пера вийшли книги: "Привіт з обітованої", "Перехрестя долі", "Дві грані", "Тату-у-у-у!". Остання книга - в деякій мірі автобіографічна, хоч і називає він наше місто Устимівкою. Каже, що так порадив один із критиків. Але це не змінює ставлення до книги, до подій, переживань героя.  
        Нещодавно 65-річний Геннадій Васильович, був гостем районної бібліотеки, спілкувався із бібліотечними працівниками і читачами. Він розповідав про свої творчі плани, згадував Христинівку 1950-60 років, розшукував шкільних друзів.
                 Г.В. Петриченко з працівниками районної бібліотеки для дітей
     Зустріч письменника з юними читачами в Інтернет-центрі районної
    бібліотеки для дітей                                  
                   Петриченко Г.В. біля  краєзнавчого куточка "Землянка" в
                  центральній районній бібліотеці для дорослих
            Г.В.Петриченко знайомиться з літературним музеєм бібліотеки
     Геннадій Васильович залишив свій запис в книзі відгуків відвідувачів
     літературного музею
         Письменник знайомиться з народознавчим куточком "Берегиня"
           Петриченко  в читальному залі центральної районної бібліотеки
            для дорослих
              В Інтернет-центрі центральної районної
               бібліотеки для дорослих
      

Немає коментарів:

Дописати коментар