понеділок, 30 липня 2018 р.

Мій рідний край у центрі України...

     Христинівщина готується до відзначення 95-річного ювілею. Саме стільки років на карті України позначена наша маленька Батьківщина. Про Христинівщину, Христинівський район і тих, хто тут народився, виріс, працював, знають далеко за  межами нашого краю.
    В історії краю не може бути ані початку, ані кінця. Сама вічність на майстерному верстаті життя тче різнобарвний килим подій.  За космічними мірками людина живе лише мить і є маленькою крапелькою Всесвіту. Але кожна людина причетна до до спорудження мосту між минулим  і майбутнім людства. Праця, помисли і бажання наших предків не пропали даром і зберегли благодатну землю Христинівщини, якою сьогодні пишаємось і ми.
      Віддаючи шану тим, хто в минулі роки і десятиріччя трудився задля добробуту нашого краю, ми хочемо  розповісти молодим нашим  нащадкам про той непростий час, в який вони жили, воювали, боролись за волю України, працювали.
    Наші предки часто брали в руки зброю і знаряддя праці, взяти олівець чи перо, щоб записати  всі події та  імена учасників, в них не вистачало часу.
    На жаль, немає свідків тих років, мало є архівних та фото- матеріалів, А довоєнні документи майже всі були знищені. Історики, краєзнавці і бібліотекарі по крупинці збирають  документи, спогади, які відображають минулі події.
   В бібліотеках району організовані книжкові виставки, тематичні полички.  Районна бібліотека розпочала роботу над створенням фотоальбому по історії Христинівського району. Старі фотографії ми збираємо в бібліотеці, впорядкуємо їх, а потім виставимо в Інтернеті. Робота ця цікава, але без допомоги наших земляків неможлива. Велике прохання до христинівчан - передивіться свої свої сімейні архіви, фотоальбоми. Впевнена, в кожній сім'ї є фотографії минулих десятиріч, на яких зображено якусь установу, вулицю, чи якийсь куточок міста, які змінились, перебудувались, реконструювались, або взагалі  були знесені. Фотографії ми відскануємо і одразу ж Вам повернемо. А молодь зможе побачити, яким було наше місто раніше.  Не будьте байдужими до створення  історії  Христинівського району.






1 коментар:

  1. просто чудова задумка, я хотів це зробити ще 3 роки тому але в мене немає сканера, я думаю варто було б зробити рекламу в місцевих пабліках соцмережі фейсбук, адже їх щодня читає більше 1000 людей, тоді можливо народ активніше почне шукати фотографії

    ВідповістиВидалити