понеділок, 12 травня 2014 р.

Пісні, обпалені війною.

    Під такою назвою відбувся літературно-музичний вечір в центральній районній бібліотеці. Пісні війни ... Скільки їх, прекрасних і незабутніх!  У них є все : людська любов, біль відступу на початку війни та радість повернення, картини життя солдат, розповіді про бойові подвиги моряків та піхотинців, льотчиків і кулеметників. І якщо зараз прослухати усе найкраще, що створили поети і композитори у ті роки, то це була б музична антологія історії Великої Вітчизняної.
      Бібліотекар читального залу С.М,Кулеша  розповіла присутнім  про історію написання прекрасних і незабутніх пісень воєнних років, які зміцнювали бойовий дух солдатів, укріпляли віру у перемогу та у щасливе майбутнє. А пісні  "Священна війна", "Вогник","Катюша", "Гей, дороги", "Пісня про Дніпро", "Вечір на рейді", "В землянці" звучали у виконанні самих учасників клубу.  Це безсмертні пісні, тому що в них відтворена  велика душа народу.
     Пісні – як люди: у кожної своя біографія, у кожної своя доля. Вони спалахували яскраво, не згасли до цих пір і навряд чи скоро згаснуть. Тим і милі вони нашому серцю, ці пісні, такі різні і несхожі, близькі та далекі.
      До Дня Перемоги у бібліотеці також  організовано книжкові виставки- фотоілюстрації: "Вся надія була на тебе, солдат Батьківщини", "Зі сплаву геройства мертвих і живих кувалось ім'я Перемоги", " У даль віків вогнем багряним, сторінку слави впише час". Пропоновані виставки присвячуються безсмертному подвигу, ратній звитязі рядових бійців і командирів, партизанів і підпільників, відомих воєначальників, а документи, представлені на книжкових виставках, розкривають історичну правду про переможні й трагічні дні.
>






Немає коментарів:

Дописати коментар