понеділок, 2 червня 2014 р.

Обслуговування юних користувачів в бібліотеці: здобутки і проблеми

          Прийшло довгоочікуване літо, яке  на своїх теплих сонячних крилах принесло дітям  канікули. Зможуть діти і підлітки відпочити, оздоровитись, поспілкуватись з друзями, почитати хороші книги. Щоб цей відпочинок був змістовним, бібліотечні заклади району розробили програму літнього читання дітей і юнацтва - "У барвах книжкового літа". Вона включає вікторини і ярмарки казок, інтелектуальні ігри і квести, конкурси малюнків і перегляди книг та медіаресурсів, літературні вікенди і шоу, книжкові виставки і паради літературних героїв .Обговорити  завдання бібліотек в  цю пору року, зібрались працівники бібліотечної  системи на семінар - галерею інноваційного пошуку "Обслуговування користувачів-дітей : здобутки і проблеми".  Всі присутні стали учасниками показового масового заходу - години роздумів  "Яка то святість - мамина любов". Ведучі - працівники районної бібліотеки для дітей Г.Ф.Шаповал і С.Д.Райченко розповіли про життя і творчість великого педагога Василя Сухомлинського, про  образ матері в його творах. А далі звучали вірші і легенди, приказки і афоризми про найріднішу людину у світі. Всі із задоволенням  переглянули відеокліпи  відомих українських співаків, в репертуарі яких є пісні про неньку, прийняли участь у конкурсі "Букет для матусі", де з перших слів назви квіток придумували найкращі слова про матінку. Конкурс розчулив  до  сліз- багато з нас уже не мають  кому сказати  ці слова любові і поваги.                                      
       Інтелектуальна гра "Бібліотечний марафон" показала знання  наших працівників з фольклору, літератури, історії книги і книгодрукування.
      Заступник директора по роботі  з дітьми Л.І.Загороднюк  розповіла про ті завдання, які стоять перед бібліотечними працівниками в сучасних умовах, познайомила з матеріалами книжкової виставки "Родина, родина - це вся Україна, з глибоким корінням, з високим гіллям",  прочитала вірш Віктора Баранова "До українців", закликала пишатися тим, що ми - українці та прищеплювати  любов до своєї Батьківщини у  наших  дітей. Також познайомились із книжковими виставками "Подорож на острови книжкових скарбів" та "Відпочинок - справа серйозна".
          Бібліотечні працівники прийняли участь у годині взаємних порад "Маленький читач та бібліотечні послуги: забезпечення якості та моделі удосконалення", проблемному діалозі "Дорослі проблеми дитячого і юнацького читання", "Скарбничці цікавої інформації "Бібліотека, книга, комп'ютер, читання: орієнтири молоді", засіданні клубу "Письменник і час", на якому познайомилися з бібліографічним оглядом літератури "Нові імена в українській художній літературі".
             Для того, щоб показати найцікавіші миттєвості літнього читання, всі структурні підрозділи нашої системи включилися в конкурс "Фотовернісаж: діти, літо, книга". Із кращих світлин цього конкурсу буде організована мандруюча виставка, а переможці будуть визначені під час святкування для бібліотек.  Завдання на літо визначені. Директор ЦБС Р.В.Шумовська побажала присутнім успіхів і творчої наснаги.

Немає коментарів:

Дописати коментар