четвер, 27 серпня 2015 р.

Святкування Дня незалежності

   В календарі  української держави є багато свят: державних, професійних, релігійних. Але  День незалежності - свято особливе. Воно втілює прагнення до волі, до свободи, до державності багатьох поколінь    українців. Для того, щоб ми могли  гордо підняти наш жовто-бликитний прапор, вільно заспівати: "Ще не вмерла Україна", відчути  себе громадянами великої і вільної  держави, боролись кращі сини і дочки  нашого вільнолюбивого народу.     Цей день,24 серпня 1991, став весною українського народу. 
         За доброю традицією це свято  відзначається всією громадою, нашою великою христинівською родиною.  Нам є що показати, є чим пишатись, чим поділитись.  Вплітаючи і свою  мережку творчих доробок, інновацій, креативності у вінок  майстерності і фантазії,  працівники районної центральної бібліотеки  створили  світлицю,  вкладаючи  в неї свою працю, повагу і уміння.
          Прикрашена  державними прапорами квітка з назвами всіх областей України  доповнювала виставку-інсталяцію "Книга єднає Україну" та книжково-ілюстративну виставку "Велична і свята моя рідна Україна".

     Відвідувачів виставки  зацікавили  герої казок, виготовлені з паперу, клаптиків тканини, пінопласту, пластикових пляшок тощо. Тут  Котигорошко демонстрував свою булаву, рибалив Івасик-Телесик, прямувала в кареті з гарбуза на бал Попелюшка,  запрошувала на чай Муха-Цокотуха, дружна сімейка тягнула  ріпку, звеселяли всіх троє поросят, запрошувала загадувати  бажання  Квітка-семибарвиця, на розцяцькованому возі  їхав дід, мандрував Колобок, з вітряка вирушав у Бремен Осел, плавала по ставочку Кривенька  Качечка... 
    Виготовили бібліотекарі і українські  обереги: вишиті рушники, ляльки-мотанки, голуби, лелеки, мальви, віночки, букети, снопи  з колосків, косариків, деревію, верби.
       А яка ж українська світлиця  без частування? Тож шановних  гостей запрошували на  вареники і коржі з маком,фаршировану рибу і зрази , різноманітні млинці і ковбаси, пиріжки    і бутерброди, які зроблені у формі пурпурових вітрил, квітів,  калиток, горішків від Попелюшки, грибочків,  сніговичків,  сердечок та багато інших смаколиків.
         Наша світлиця сподобалась і глядачам, і вимогливому журі. Про це свідчать добрі слова, щирі вігуки і нагороди від  районної ради і державної адміністрації.
     Ми дякуємо всім, хто відвідав  нашу світлицю та запрошуємо  христинівчан  до нашої бібліотеки, де на Вас чекають хороші книги, змістовні виставки та цікаві масові заходи. До зустрічі!
 
Св 

Немає коментарів:

Дописати коментар