пʼятницю, 26 липня 2013 р.

Християнство-храм миру та любові.

У 988 році на берегах Дніпра , біля стін Києва, відбулася подія, історичну значимість якої годі переоцінити. Саме тут, у момент хрещення нашого народу князем Володимиром, народилася східно-слов'янська  православна цивілізація. І саме Київ став містом-основоположником історичної, культурної  і духовної  епохи в житті всіх словянських народів, центром християнства і духовного збагачення.
    Саме цим подіям 1025-річної давнини була присвячена година духовності « Наше духовне минуле нас зміцнює сьогодні і веде у майбутнє», яка пройшла у нашій бібліотеці.
  Провідний методист ЦРБ   Л.О.Танасійчук розповіла про події того часу, спираючись на історичні та літературні джерела , зокрема « Повість минулих літ», роман С.Скляренка  «Володимир», легенди та перекази.
Протоієрей  Святотроїцького собору Київського патріархату отець Геннадій повідав про виникнення християнства, про його значення в духовному і культурному розквіті  нашої держави, про роль у цьому  Володимира  Великого,якого народ  назвав «Красним сонечком».
Юні христинівчани-  Анна Довгань , Олександра Підгородецька  та гість з Катеринополя Вадим Василишенко  прочитали вірші релігійного змісту про віру в Бога, доброту, любов та милосердя.
Отець Геннадій подарував бібліотеці духовну літературу та благословив присутніх, окропивши всіх свяченою водою.













Немає коментарів:

Дописати коментар