пʼятницю, 29 листопада 2013 р.

Зупинемо СНІД разом



     Щорічно 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом та порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми, який було започатковано з 1988 року після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.

           Саме тому ,на передодні дня боротьби зі СНІДом, працівники нашої бібліотеки запросили на зустріч учнів 8-А класу (класний керівник Шаповал Анна Анатоліївна) Христинівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім.О.Є.Корнійчука для години застереження під девізом:"Зупинемо СНІД разом".



Учні із задоволенням слухали   корисну інформацію щодо особливостей протікання цієї хвороби, а також переглянули  цікавий та доступний фільм про шляхи зараження СНІДом.

      Учні ,символічно, одягли  червоні стрічки - стрічки, які є  міжнародним символом боротьби зі СНІДом, який використовують як логотип і ВООЗ, і агентства ООН і незліченна кількість добродійних фондів.  

     Багато хто, якщо не всі, кому не далека проблема ВІЛ-СНІДу, не раз помічали "червону стрічку". Всі так звикли до неї, що мало хто сприймає її в початковій якості - як радикальний арт-проект, який свого часу дозволив перевернути звичні уявлення про епідемію ВІЛ-СНІДу. Цей проект був спланований, і блискуче реалізований групою гей-активістів, а народжений він був музою американського художника-гея Франка Мура. Американському художнику було призначено увійти до історії як "творцеві червоної стрічки".

      То ж, давайте і ми, одягнувши червону стрічку, виявимо наше усвідомлення  про СТРАШНУ ХВОРОБУ, якої можна уникнути.


                  Будьмо обережними та обізнаними!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар