вівторок, 1 липня 2014 р.

"Права нам Конституція дала"

                                                                                 
28 червня 1996 року Верховна Рада прийняла Конституцію України - Основний закон нашої держави. Закони підказують усім - і дітям, і дорослим - як жити у своїй країні та з її сусідами в мирі та добрі. А Конституція України визначає, якими повинні бути всі інші закони держави.
Основні розділи Конституції визначають основні права, свободу та обов'язки людини, завдання та функції діяльності уряду.
                                    Я - дитина українська, вкраїнського роду.
                                    Українці - то є назва славного народу.
                                    Україна - то край славний аж по Чорне море,
                                    Україна - то лан пишний, і степи і гори.
                                    І як мені України щиро не кохати?
 Такими словами розпочалась година цікавих повідомлень "Права нам Конституція дала" з учнями 4 класу. Із старшокласниками вели бесіду за круглим столом "Конституція і держава". Говорили про те, що Україна - суверенна, незалежна, демократична, правова держава. Державною мовою України була, є і буде українська мова! Державними символами України є Державний прапор, Державний герб і Державний гімн. Усі люди є рівні у своїх правах. Актуальне питання, про яке говорили - це захист Батьківщини, шанування її державних символів - це є обов'язком кожного громадянина України. На закінчення всі дружньо заспівали Гімн України.    

Немає коментарів:

Дописати коментар