четвер, 20 липня 2017 р.

Відновимо правду про Вільне Козацтво

          2017 рік багатий на ювілейні дати, серед яких і  100-річчя з часу створення  Вільного Козацтва - національного добровільного військово-міліційного  формування часів національно-визвольних змагань 1917-1920 років, що діяли в Україні.
          Вони ставили собі за мету захист  сіл, а згодом і  Української держави  в умовах  зростання громадського  безладу і  бандитизму. Вони захищали  правду, свободу і  і соборне народовладдя вільної України  і священнослужителів Української Православної Церкви.
         І хоч до початку  20-го року козацтво фактично було знищено на території  колишньої царської Росії,   а правда про нього  спотворена радянською ідеологією,  пам'ять про цю героїчну сторінку історії українського народу живе в душах, серцях, піснях, легендах, які передаються з покоління в покоління.
         Саме тому, Департамент культури та взаємозв'язків  з громадськістю Черкаської обласної державної адміністрації видав наказ "Про проведення обласного заочного конкурсу  відеороликів серед  юнацтва та молоді, присвяченого 100-річчю  Вільного Козацтва".
        Цей  конкурс проводиться  з метою поглиблення  знань молодого покоління з історії України, гідного вшанування подій і героїв вільнокозацького руху та активізації роботи публічних бібліотек  з патріотичного виховання юнацтва і молоді .
        Участь у цьому конкурсі  сприятиме утвердженню  в молодіжному середовищі  інтересу до отримання корисних знань через читання, дослідницьку краєзнавчу роботу, спілкування з цікавими особистостями: краєзнавцями, нащадками героїв тих легендарних подій, науковцями, пошуківцями.
       Бібліотека запрошує  юнаків і дівчат, патріотів України, які хочуть знати більше про її  історію, зокрема про  події, пов'язані з Вільним Козацтвом, взяти участь у цьому конкурсі. Це дасть змогу розвиватись самим як особистість, реалізувати творчий потенціал, розкрити свій талант історика, краєзнавця, публіциста, оператора, сценариста тощо.
       Можливо, в Вашому роді є прадід, який воював у складі козацької сотні того часу, розкажіть про нього всім. Адже він цього заслужив своєю хоробрістю, чесністю, відданістю Україні.
       З положеннями конкурсу, його метою, терміном проведення, умовами та вимогами до авторських відеороликів можна познайомитись у центральній  районній бібліотеці.
      Запрошуємо до співпраці молодих, небайдужих, енергійних, компетентних, начитаних, ерудованих.  Тих, хто хоче і вміє працювати, хто вважає  себе талановитим,  хто хоче втілити свої знання і уміння у створення відеоролика, який сподобається користувачам Інтернету та компетентному журі.
                              Телефон 2-27-58

Немає коментарів:

Дописати коментар