пʼятницю, 22 вересня 2017 р.

Євроінтеграція - вибір України

   Виходячи з довгострокової цілі приєднання до загальноєвропейської системи колективної безпеки, Україна вибудовує нові підходи до забезпечення національної безпеки.
     Агресія Російської Федерації проти України, незаконна анексія нею Автономної Республіки Крим, ведення проти нашої держави так званої «гібридної війни», військове втручання в східних регіонах України, постійний військовий, політичний, економічний та інформаційний тиск з боку Росії зумовлюють необхідність пошуку більш ефективних гарантій незалежності, суверенітету, безпеки і територіальної цілісності України.
  На переконання Президента України Петра Порошенка, єдиною у світі функціональною організацією колективної безпеки є НАТО.
   Цього року Україна і НАТО відзначатимуть 20-у річницю започаткування особливого партнерства (9 липня 1997 р. підписано Хартію про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору). Упродовж двох десятиліть спільної історії саме сьогодні співробітництво між Києвом та Альянсом проходить випробування у протистоянні реальному ворогу – агресивній Росії, наголосив в. о. глави Місії України при НАТО Є. Божок.
   За нинішніх умов, взаємодія нашої держави з НАТО підпорядковується насамперед потребам максимального зміцнення обороноздатності Української держави та реформування її Збройних сил, наближенню до стандартів організації, що дасть можливість у майбутньому відповідати критеріям, необхідним для приєднання до НАТО.
     На виконання Указу Президента України "Про Концепцію    вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки", в бібліотечних закладах району проводяться  інтернет-огляди, бесіди, години обміну думками,  години патріота: "Політичні, економічні та безпекові переваги євроатлантичної інтеграції України", "Майбутнє України в об'єднаній Європі",  "Україна в контексті європейського розвитку",  ""НАТО-ЄС: співіснування, трансформація, можливості для України", "Питання співробітництва України і НАТО",  "Євроатлантична інтеграція  України - розвиток демократії та правової держави". 
Матеріал про стан і перспективи євроінтеграції України збираємо на книжкових виставках "Євроінтеграція - цивілізаційний вибір України", "Євроінтеграція - найкращий спосіб реалізації національних інтересів", "Першочергові пріоритети української євроінтеграції".
 Для молодих користувачів бібліотеки  проводимо анкетування "Європейський вибір України - очима молодих".
  Запрошуємо всіх небайдужих до майбутнього України завітати до бібліотек, познайомитись з цими матеріалами, прийняти  участь у масових заходах, щоб тримати рук на пульсі сучасного життя України.


Немає коментарів:

Дописати коментар