четвер, 23 листопада 2017 р.

Гідні нащадки Майдану

 Україна - територія гідності і свободи. Українці - народ вільнолюбивий. Століттями наші предки віддавали  свої життя в боротьбі за свободу, незалежність і державність України.  Козаки і гайдамаки, вояки і солдати цінували свободу держави вище свого життя.
      Гідними їх нащадками стали ті, хто в листопаді 2013 року вийшли на Майдан Гідності, щоб піднятись на боротьбу з тодішньою владою, за європейське  майбуття нашої Батьківщині.  Ті події сколихнули не тільки Україну, а весь світ, якому ми довели, що ми - велика і єдина країна, в якій живуть справжні патріоти, для яких поняття гідності і  свободи значать дуже багато.
     Щоб розповісти  більше про ті події, районна бібліотека проводить  багато масових заходів. Серед них і  година патріота " Стояв Майдан за майбуття", на якій були присутні учні 8-А класу ЗОШ №1 з класним керівником  О.М.Білобровою. Учні познайомились з матеріалами книжкової виставки "Іспит пройдено: Україна територія гідності і свободи".
   Провідний бібліотекар   Панасенко О.В. розповіла  молодим відвідувачам бібліотеки  про події Майдану, коли вимоги мирних протестувальників  влада розганяла кулями і водометами. Але навіть жорстокість влади, смертельна  небезпека  не похитнули   ряди тих, хто прагнув для себе, своїх дітей, для України кращого, гідного життя. Відеоматеріали тих непростих і доленосних днів доповнювали  розповідь працівників бібліотеки.
      Старшокласники декламували вірші, які передавали дух настрою патріотів на Майдані. Читали  їх юні христинівчани   з душевним піднесенням.
        Хвилиною мовчання вшанували присутні загиблих на Майдані і тих, хто загинув в зоні АТО, серед яких і наші земляки.
       В ці дні все прогресивне людство вшановує тих, хто відкрив нову сторінки історії України - сторінку  гідного і вільного життя. Вшануємо їх і ми.
       Бібліотечні працівники виготовили макет мапи України, на якій  юні наші земляки написали побажання Україні і по контуру кордонів держави приклеїли їх. Створимо своїми добрими позитивними  побажаннями захист рубежів  Батьківщини. Ці побажання - це відправлений меседж  у Всесвіт, частиною якого є і наша велика і незалежна держава. Нехай могутні сили Всесвіту допоможуть нам.
      Учнів  відчули себе патріотами України, яким будувати її майбутню долю - вільну, щасливу і гідну. Ми великий народ, який пишається своєю історією, своїми героями.

Немає коментарів:

Дописати коментар