пʼятницю, 24 листопада 2017 р.

Великі жертви твої,Україно






 Схиляється в жалобі Україна, українська діаспора, весь світ, вшановуючи пам'ять мільйонів українців, яка померли страшною голодною смертю в 1932-33-х роках. На українських  плодючих землях вмирали одвічні хлібороби, їх діти, їх старі батьки. Перед смертю просили не ласощів, а шматочок хліба. Хліб у державі був, але не для голодаючих.
         З роками незалежності стали відомими документи того часу, які розповідають  про ту жахливу трагедію, за яку Україна заплатила надзвичайну високу і страшну ціну.
         На книжково-документальній виставці  "Розіп'ята душа народу  хресті всевишньої печалі" в центральній бібліотеці зібрані книги, документи, статті з періодики, спогади очевидців, фотографії тих страшних часів. Біля цієї  виставки проходять години історичної правди, уроки історії години-реквієми. Провідний бібліотекар читального залу С.М.Кулеша провела огляд цієї виставки, розповіла присутнім старшокласникам про книги, які побачили світ лише в роки незалежності України.
        Бібліотекар Інтернет-центру бібліотеки В.О.Мітасова  проводить  інтернет-години, інтернет-перегляди документів, документальних кадрів, свідчень очевидців, які доповнюють  страшну правду про Голодомор на Україні, який був штучним. Саме таким нелюдяним способом людей примусова зганяли в колгоспи.
      Стискається серце від болю і жаху, в  уяві постають ті,  відійшов у потойбіччя з голоду, з прокльонами тим, хто довів нашу країну до таких жахливих наслідків.
      Пом'янімо їх, невинно убієнних голодом,  і зробімо все для того, щоб та страшна трагедія ніколи не повторилась.

Немає коментарів:

Дописати коментар