четвер, 13 вересня 2018 р.

Молода, ерудована, талановита

Сучасний бібліотекар - це не тільки начитана людина,  а ще й краєзнавець, актор, художник, знавець сучасних інтернет-технологій,  дизайнер, стиліст, організатор ігор, конкурсів. Відвідувачі районної бібліотеки знають, що тут вони можуть цікаво провести час, поспілкуватись з друзями, показати свою ерудицію, поглибити знання з користування комп'ютером.  В бібліотеці вас зустрічають бібліотекарі - щирі, привітні, ерудовані. Серед них і Олена Віталіївна  Панасенко, випускниця Уманського педагогічного університету, яка не так давно влилась у наш колектив. Ця молода, чарівна жінка завоювала авторитет своїми діловими якостями, знаннями, а головне - вихованістю, толерантністю, доброзичливістю. В неї багато ідей ідей, які вона втілює в свою роботу. 
А нещодавно наша Оленка, як ми її називаємо, взяла участь в обласному конкурсі професійної майстерності молодих бібліотекарів "Талановиті та перспективні".  Конкурс проходив у кілька турів: відеоролик "Я і моя бібліотека" знайомив із номінанткою, її захопленнями, вподобаннями, креативними заходами в бібліотеці. Впевнено  вона почувала себе і під час  проведення "Ділового автографу". Цікавим  був конкурс "Бібліотекар-віртуоз", під час якого потрібно було  розповісти про непередбачувані ситуації при спілкуванні з читачами. Олена Віталіївна  розповідала, як в бібліотеці відгадують назви  книг, які перекручують читачі. Наприклад,"Мартин  Ідеал" - це "Мартін Іден" Джека Лондона , а "Мадам з Броварів" - це "Мадам Боварі" Гюстава Флобера. 
Умовами конкурсу передбачалась розповідь про  улюблену книгу. Оленка обрала твір Бориса Олійника  "Дочка Прометея". Це розповідь про славну дочку  нашого народу Лесю Українку, яка вписала своє ім'я в історію держави золотими  своїми творами. Її життя - це подвиг, який вчить жити і боротись в ім'я життя і народу.
 В конкурсі "Книжкові берегині - на всі руки майстрині" нашій Олені рівних не було. Її  майстерно вишиті рушники, скатертина, серветки, картини, ікони, саморобні іграшки викликали захоплення і  в присутніх, і у членів журі. Ця любов і вміння своїми руками таку красу Олена перейняла у своєї мами  Валентини Іванівни і бабусі Тамари. Цю естафету приймає і третьокласниця Аліна. Всі вони разом представляють свої роботи на різних конкурсах в  місті і районі. Цього  разу їх вироби побачили в Черкасах.
Серед нагород, призів, подарунків Олена Віталіївна привезла  і Грамоту, як переможець у номінації "Пані майстриня".
Участь у цьому конкурсі  допомогла нашій землячці  показати свою креативність, винахідливість, уміння і  знання. Тож побажаємо їй подальших успіхів і нових перемог.







Немає коментарів:

Дописати коментар