пʼятницю, 14 грудня 2018 р.

"Я маю право"

   Кожен громадянин держави має права. Всі вони гарантуються державою, її Конституцією та законами. Людина, яка знає свої права і поважає права інших людей, впевнено йде по життю. Давнє римське прислів'я стверджує: "Де права, там і захист".  В нашому житті часто бувають ситуації, коли людям потрібна юридична консультація та правова допомога.
     Саме популяризації правових знань сприяв флеш-моб "Права людини", який провели в  центральній районній бібліотеці провідні спеціалісти  Христинівського  районного відділення державної реєстрації актів  цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Безсмертна Ніна Григорівна  та  Нагієва  Сніжана  Василівна.
      Працівники ДРАЦ передали бібліотеці буклети, розроблені в рамках проекту Міністерства юстиції України "Я маю право": "Як  протидіяти домашньому насильству?", "Виконання  рішення суду: пам'ятка для стягувача", "Державна  допомога  сім'ям з дітьми", "Порядок надання  додаткової відпустки у зв'язку з навчанням у вищих навчальних закладах". Буклети у доступній формі висвітлюють ці актуальні питання і будуть цікавими та корисними для користувачів бібліотеки.
     Бібліотечні працівники і надалі співпрацюватимуть з Христинівським районним відділом  реєстрації  актів цивільного стану, щоб відвідувачі бібліотек отримували  правову інформацію, яка допоможе орієнтуватись у  правовому колі.

Немає коментарів:

Дописати коментар