вівторок, 22 січня 2019 р.

Єдина Україна - мрія багатьох поколінь


22 січня Україна святкує День Соборності. 100 років тому  пройшла об'єднана акція, що залишила глибинний слід в історичній пам'яті  українців. Цій події присвячена виставка-інсталяція, яку розгорнули працівники районної бібліотеки в РБК, де проходило урочисте зібрання. років тому, у 1919 році, було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР)..
Соборність землі України – духовне єднання всіх територій, які історично належали нашому народові, єдність і цілісність загальної території України, недоторканність її кордонів.Соборність української державності означає, що Україна має свою єдину національну державу, яку створює сам народ, як вільну, суверенну, демократичну, правову і соціальну.Від часів роздробленості Київської Русі ідея Соборності стала однією з запорук збереження української державності та національного самоусвідомлення. Володимир Великий і Ярослав Мудрий, Володимир Мономах і Ярослав Осмомисл, Роман Мстиславич і Данило Галицький, Богдан Хмельницький і Іван Виговський, Петро Дорошенко і Іван Мазепа у різні часи і за різних історичних обставин намагалися втілювати цю ідею у життя.
  Ми любимо Україну, хочемо бачити її вільною і єдиною. Відзначаючи 100-річчя вікопомної події, в бібліотеках організовані книжкові виставки, проводяться масові заходи, які дають змогу нашим користувачам  познайомитись з матеріалами, в яких  розкрита ідея Соборності  України.
 Виставку-інсталяцію "З вічною думою про єдність на своїй землі"  мали змогу познайомитись учасники урочистого зібрання присвяченого цій даті, які відбулися в РБК.













Немає коментарів:

Дописати коментар