понеділок, 4 березня 2019 р.

Нас єднає Тарасове слово


205 років тому сталася подія, яка пов’яже  село Моринці Звенигородського  повіту з великим світом – в кріпацькій родині Шевченків народився син Тарас. Його ім’я стало в один ряд  з найбільшими поетами людства. Тарас Шевченко став не просто поетом, він – голос душі українського народу, його крик, сльоза і глибоке зітхання, стогін і разом з тим поклик гніву, заклик до боротьби за волю і незалежність.
   Саме поетичному слову великого Кобзаря напередодні  дня його народження було присвячене скап-спілкування нашої бібліотеки з Мангушською бібліотекою Донецької області. У наших донецьких друзів у цей день проходив міський флеш-моб, під час якого вірші Кобзаря звучали в школах, садочках, установах і організаціях міста.  Про це розповіла директор Мангушської районної бібліотеки   Ірина Сарбей.  Ми приєднались до них, щоб ще раз вклонитись своєму великому земляку.
    Під час спілкування мангушці читали  свої улюблені вірші великого Тараса, поетичні твори про нього.
        Прийшли на захід працівники РДА,  начальник відділу Петровська Інна  Анатоліівна.
         Схвильовано розповіла про сьогоднішню подію директор Христинівської центральної бібліотеки Раїса Шумовська. Вона ж першою і прочитала поетичні рядки Шевченка. Її підхопили бібліотекарі, учні  Христинівської школи №1, члени клубу «Надвечір’я», активні читачі бібліотеки. Привітала мангушських колег та прочитала вірша Т.Г.Шевченка начальник  відділу культури, молоді та спорту Галина Кошель.
     Це спілкування пройшло в щирій атмосфері поваги, взаєморозуміння і любові до поетичної  спадщини Кобзаря.
   Тож хай і надалі Шевченкове слово, яке стало нетлінним складником  духовного єства  українського народу, єднає українців в Україні і поза її межами.










Немає коментарів:

Дописати коментар