четвер, 7 березня 2019 р.

Жінки в житті Шевченка

 День народження Тараса Григоровича Шевченка - особливий день для кожного українця. Урочистості, мітинги, години вшанування, усні журнали проходять в усіх куточках України. В цей день ми вшановуємо пам'ять великого сина свого народу, його Пророка. 
   В районній бібліотеці відбувся літературний вечір, на якому ведучі  Світлана Кулеша І Олена Панасенко  розповіли про маловідомі факти з життя великого Кобзаря.  Присутні дізнались і про  те, що мати  майбутнього поета була вільною, а вийшовши заміж за кріпака, стала власністю пана і про  причини, які спонукали  їх сім'ю через рік покинути Кирилівку, і про епізоди з біографії малого Тараса, які залишили в його долі слід.
   Окрасою вечора став виступ народного ансамблю "Ласкаво просимо", який подарував присутнім пісні у своєму виконанні.
    Директор ЦБС Раїса Шумовська  розповіла про жінок, які в різні періоди  були біля Тараса Шевченка. Талановитий, розкутий, з гарним голосом, з почуттям гумору він закохував у себе панянок, аристократок, навіть заміжніх жінок. Їм він присвячував вірші, поеми, писав їх портрети, увіковічнивши для нащадків образи обраниць свого серця.
     Ідуть роки, минають десятиліття, а образ Шевченка - поета, митця, пророка і далі змушує нас мислити, вірити, надіятись. Цьому нам треба вчитись у Кобзаря. Ми на вічному шляху до нього.    





Немає коментарів:

Дописати коментар