четвер, 16 травня 2019 р.

Рідна мати моя...

  Любов до рідного краю, починається з маминої колискової пісні.  Уся життєва дорога - до матері. І сама дорога  -це мати. Згадуємо ті колисанки, які співала нам ненька. Оті найперші, що запали в душу першословом і мелодією. Це той витвір душі, у якому матуся виливає  свої надії і сподівання, сльози і радощі, плекання і сумніви, безсоння і щедроти, своє життя і долю.
      Квітучий травень щедрий на свята, серед яких Всесвітній день матері, найріднішої людини, чия любов і турбота зігріває кожного.
     Саме цьому святу було присвячена літературно-музична мозаїка  "Дорога до матері"  для членів засідання клубу "Надвечір'я", який діє при  районній бібліотеці.
      Про  історію його відзначення, про наших матусь, про материнську ласку, синівську любов і доньчину турботу розповіли ведучі - провідні бібліотекарі Світлана Кулеша і Тетяна Тімофєєва. А іще  звучали пісні і вірші, в який відомі майстри слова і поети-початківці перелили на папір свої почуття про найріднішу людину - маму, матінку, матусю.
        Провідний бібліотекар читального залу С.М.Кулеша зробила огляд книжкової виставки
       Стоїть на Землі мати - вища і святіша з усіх.І молиться вона за народ свій, за своїх і чужих дочок і синів. За нас з вами. І лунають в світи слова її молитви: "Пошли, Боже, дітям щастя і здоров'я, віру в завтрашній день, милосердя, пошли доброти їхньому серцю, світлого розуму, дай їм бажання працювати, примножувати багатства роду,не зазіхаючи на чуже добро, не кидаючи рідну землю..."
        Щасливий той, хто може пригорнутись до матері, обливається горем серце тих, чиї матері відійшли у вічність... Але в серцях, у пам'яті, в наших справах живуть матері. Ми - їх продовження, втілення мрій і бажань. То ж будьмо такими, щоб завжди бути гордістю мами.




Немає коментарів:

Дописати коментар