пʼятницю, 19 липня 2019 р.

Шахи - гра інтелектуалів

    Люди придумали безліч ігор. Але шахи, безперечно, гра, в якою грають уже не одне тисячоліття.   Тих, хто серйозно захоплюється  цією інтелектуальною грою, в нашій країні стає щороку все більше. 
     Ця гра є видом спорту. Проходять різні турніри і чемпіонати. Найсильніші гравці виборюють спортивні розряди, найсильніші змагаються на міжнародних змаганнях, отримуючи високі титули і всесвітнє визнання.
    Починаючи з 1966 року у світі, в тому числі і в Україні, відзначається міжнародний день шахів.
     В районних бібліотеках були організовані книжкові виставки та були проведені турніри .  Бібліотекар Тетяна Тімофєєєва провела інформаційну годину  годину  "Історія шахів"  А історія цієї гри губиться в V-VI столітті  в індійських палацах. До Європи гра потрапила в VIII-IX століттях. 
  Цікаво, що з моменту поширення гри континентом проти неї виступала християнська церква.   Але популярність цієї гри зростала. І в 1550 році в Італії був відкритий перший шаховий клуб.
 Тепер шахові турніри проходять часто, цією грою захоплюються тисячі людей в усіх країнах. Шахи - це здорово! Тож граймо, тренуймо свій мозок.  Успіхів і перемог всім шахістам!

Немає коментарів:

Дописати коментар