вівторок, 1 жовтня 2019 р.

Щоб минуле стало близьким і відомим

Подружжя Горохівських -Петро Іванович і Ярослава Михайлівна - добре знані люди в районі. Молодими випускниками Львівського університету вони приїхали в наше місто. Доброзичливі, привітні, ерудовані спеціалісти здобули повагу серед христинівчан. Своєю працею, своїми дослідженнями вони розкрили для нас сторінки минулого нашого краю, про які не всі історики знали.  Вони багато працюють в архівах, витрачаючи на це свої час і кошти. Зате які фікаві факти вони повідомляють нам! А як гарно, дохідливо і зрозуміло розповідають про це. 
      Петро Іванович і Ярослава Михайлівна часті і бажані  гості районної бібліотеки. У краєзнавчому фонді районної бібліотеки є їх книги. За кожною такою працею роки пошуків і невтомної праці. 
     На районному  семінарі бібліотечних працівників Ярослава Михайлівна розповіла цікаві факти, які висвітлювали становище жінок у 40-50-ті  роки минулого століття. Фотографії з газет  того часу, замітки з цих видань, власні спостереження вимальовували цікаві картини.
    А іще пані Горохівська висвітлила сторінки історії бібліотечної справи в районі. Кількість бібліотек, зростання книжкових фондів, імена тих, хто доносив книгу до читачів в ті роки...Таку історичну інформацію багато хто  з нас  чув вперше. Тому й було так багато питань, на які пані Ярослава відповідала цікаво, вичерпно, з посмішкою. Відчувалось, що для неї це не просто сторінки минвшини, а місток, який вона прокладає до сьогодення, до нашої духовності.
    Ми дуже вдячні Я.М.Горохівській за її патріотизм, закоханість в історію, за любов до Христинівщини, яка стала для неї рідною.  Вони з Петром Івановичем роблять дуже багато для того, щоб минуле стало для нас відомим, цікавим, рідним.
    Зичимо їм всього найкращого в житті: здоров'я, достатку, нових пошуків і знахідок. Вклоняємось їм за все тн, що вони роблять для нас, для майбутніх поколінь.












Немає коментарів:

Дописати коментар