середу, 9 жовтня 2019 р.

Учасникам АТО про книги

    В наш час  учасників АТО ми вважаємо героями. Адже це саме вони відстоюють цілісність українських земель на сході нашої держави. Завдяки їм над нами мирне небо. Ми схиляємо голови перед їхньою мужністю, про їх подвиги розповідають кадри хроніки, статті в газетах і журналах, їм присвячені радіо- і телеперадачі, вірші і книги. Кожна така книга - це душевний біль, почуття вдячності бійцям, віра в те, що з цієї війни Україна вийде з перемогою.
    Учасники АТО часто бувають гостями бібліотек району. Цього разу вони зібрались на зустріч із військовим психологом Андрієм Козінчуком. Час їх спілкування проходив у невимушеній обстановці доброти і розуміння.
    А провідний бібліограф центральної бібліотеки Наталія Сухецька познайомила їх з матеріалами книжково-документальної виставки "Мужність і відвага крізь віки".  Це  інфотеки, в яких зібрані статті з періодичних видань, фотографії, спогади про наших земляків, які зі зброєю в руках воюють з агресором на сході, і "Книга пам'яті Христинівського району", яка розповідає про тих, хто віддав життя на Донбасі  за нашу незалежність, і художньо-документальні книги. Серед них своєю правдивістю вражають і достовірністю книги: Борис Гуменюк "Блокпост", Сергій Лойко "Аеропорт",  Євген Положій "Іловайськ",  Маргарита Довгань "Шпитальні нотатки",  Сергій Дзюба і Артемій Кірсанов "Позивний "Бандерас" та  багато інших. Ці книги не тільки про війну. Вони про любов і про зраду, пристрасть і і ненависть, лють і ніжність, відвагу, біль і смерть.  Автори пережили багато подій, спілкувались з багатьма людьми, та саме вони змогли знайти потрібні слова, щоб ними передати почуте, пережите, побачене.
      Хай ці всі матеріали бережуть для всіх нас пам'ять про важкі і хвилюючі хвилини, дні, роки. Віримо, що з роками їх подвиг не померкне, наступні покоління з вдячністю згадуватимуть їх імена.






Немає коментарів:

Дописати коментар