понеділок, 11 листопада 2019 р.

Скажи мені, що ти читаєш...

   В умовах великої завантаженості батьків, багато дітей і підлітків залишаються без догляду, і, що особливо загрозливо - без духовної опіки. Прагнучи заповнити порожнечу, вони навмання шукають поживу для душі і часто помиляються. Глянцеві обкладинки модних журналів зваблюють дівчаток  різноманітними рецептами підвищення сексуальності, картинками розкішного життя зірок кіно та естради. Детективи, фільми жахів, містичні трилери і, навіть мультфільми, бомбардують  дитячу психіку сценами вбивств, насилля, жорстокості. Тому й неврози у молодих людей, на жаль, звичне явище.  Безконтрольний продаж книг, на обкладинках яких варто написати: "духовна отрута",  різноманітних посібників з магії, спіритизму, астрології, різних екзотичних  вчень з року в рік множать кількість жертв окультизму  серед підлітків. У сучасній психології   існує навіть термін - "містична інтоксикація".
    Батьки мають знати, що саме читають і дивляться їх діти. Душа дитини, чиста і довірлива, в процесі пізнання світу  має змужніти, стати сильною для звершення добрих справ, для життя серед людей. Хороші книги  допоможуть вашим дітям вирости освіченими, ерудованими, чесними і добрими.
       Бібліотеки  отримали багато нових і цікавих книг українських і зарубіжних письменників. Добрі і розумні книги, серед яких багато тих, які із задоволенням читали в дитинстві ті, хто зараз виховує своїх дітей, допоможуть юним відкрити для себе багато цікавого і захоплюючого.  Серед новинок є багато книжок по історії України, які відкривають правдиві сторінки нашого минулого, розповідають про героїв, чиї імена повертаються із забуття і заборон.  Кожна така книжка, новенька, з гарними ілюстраціями, запрошує в світ знань, правди і мрій. То ж бажаємо вам нових відкриттів з книгами і їх героями.

Немає коментарів:

Дописати коментар