середа, 13 листопада 2019 р.

Незвичайний світ бібліотеки

      Кожен урок для учнів - це відкриття нового, крок до пізнання, до знань. А цей урок взагалі був незвичайним - він пройшов у бібліотеці і був присвячений професії тих, хто зачарований у книгу, хто цю зачарованість зробив своїм  фахом, справою свого життя.
       Восьмикласники із учителькою історії Ж.В.Новицькою  переступили поріг бібліотеки для дорослих, з цікавістю оглядали книжкові виставки-інсталяції, матеріали народознавчої світлиці "Берегиня", Шевченківського куточка, літературного музею.
      Провідний бібліотекар читального залу С.М.Кулеша провела екскурсію по бібліотеці, розповіла про довідково-бібліографічний апарат, про розстановку фонду,  про тонкощі роботи  відділів книгозбірні.
     Саморобна книга-гігант "Наш рідний край у центрі України" викликала подив і зацікавленість, адже там багато матеріалу та світлин, які розповідають про минуле нашого краю.
     Провідний бібліотекар юнацької кафедри Т.Г.Тімофєєва провела вікторину "Вгадай професію" та розповіла про професії, які в майбутньому матимуть попит на ринку праці.
      Фахівець з профорієнтації центру зайнятості Н.І.Прокопенко  дала поради, як вибрати в майбутньому професію до душі,  та які вимоги роботодавців до молодих працівників в сучасних умовах.
    Завідувачка сектору профорієнтації районного центру зайнятості О.М. Колісник наголосила в своїй розповіді на роль книги і читання в житті і навчанні людини. Читання - це знання, грамотність, ерудованість, великий словниковий запас, що дає людині змогу бути цікавим співрозмовником, знаючим опонентом в дискусіях, гарним дописувачем газети тощо.
      Профорієнтаційний урок пройшов цікаво. Можливо, ці учні і не стануть бібліотекарями, але  хай вони полюблять книгу, яка в їх житті стане учителем, другом, порадником.









       

Немає коментарів:

Дописати коментар