вівторок, 30 червня 2020 р.

Щирий друг нашої бібліотеки

   
Привітна посмішка освітила районну бібліотеку. Теплі слова привітань. Це наша гостя - Соломія Зінчук, донька відомого поета, публіциста, краєзнавця, журналіста, великого патріота України, Христинівщини і своєї малої Батьківщини - села Орадівка. З великою любов'ю, теплотою і ніжністю він описав  своє село, друзів, однокласників, природу, з якої черпав своє натхнення. Ставши відомим поетом, громадським діячем, він ніколи не забував свій рідний край. Він був частим гостем в районі, в своєму селі, в школі, в бібліотеках, майже кожну свою нову книгу привозив сам до районної книгозбірні. Зараз  всі ці книги з автографом зберігаються в літературному музеї районної бібліотеки.  Музей поповнюється новими експонатами: статтями, спогадами, світлинами. Щоразу, приїжджаючи  провідати могилу свого батька в Орадівці, Соломія Станіславівна, філолог в другому поколінні, випускниця Київського державного університету ім.Т. Шевченка, викладач і перекладач, письменниця і редактор популярних розважально-пізнавальних телепередач, майстер українського слова,художниця, майстриня на всі руки приходить і в районну бібліотеку. Вона з чоловіком Сергієм  привозить книги тата  для музею, нові статті, та новинки української та зарубіжної літератури.
        Ось і цього разу  більше півсотні книг привезли вони до нашої книгозбірні. Це "Характерник" Василя Шкляра, "В'язні зеленої дачі" Володимира Лиса, "Бог завжди подорожує інкогніто" Лоран Гунель, "У світлі камер" Крістіни Ковак, "Світ нестворений" Мирослава Лаюка, трьохтомник "Україна перед Богом і світом" Івана Шпиталя (Книги з дарчим написом автора. Є стаття про С.С.Зінчука) та інші цікаві художні, публіцистичні книги, мистецькі альбоми, довідники.
         Соломія Станіславівна - цікавий співрозмовник, ерудована і начитана. З нею приємно спілкуватись, обговорювати новини культурного і літературного життя. Вона дякує нам за роботу музею, за популяризацію творчості її татуся. Ми вдячні за книги, розуміння, допомогу. Адже ми робимо одну й ту важливу справу - вчимо людей любити Україну, її мову, звичаї, її народ.

Немає коментарів:

Дописати коментар