четвер, 11 квітня 2013 р.

"Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття"

      В березні кожного року, ми проводимо велику роботу по донесенню до дітей творчості видатного сина українського народу, великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка. І це для нас окрема важлива тема. Ніхто вже не очікує нових ідей чи фактів від заходів, присвячених його життю та творчості, усі живуть ілюзією, що все про нього знають. Розвіяти її не легко, але приємно. Саме так і сталося під час проведення Шевченківських читань, в яких взяли участь учні міської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №1. Школярі мали змогу поринути до храму Шевченкової поезії. У виконанні читців-декламаторів прозвучали поезії: "Садок вишневий коло хати", "За сонцем хмаронька пливе", "Минають дні, минають ночі...", "Мені однаково, чи буду...", "Якби ви знали, паничі...", "Маленькій Мар'яні", уривки з поем "Гайдамаки", "Сон", балад "Причинна", "Русалка". Учні майстерно справилися з цим завданням.
Під час проведення читацької конференції "З Кобзарем у серці", дослідники життя і творчості великого Кобзаря розповіли багато цікавого про нього, розкривши нові грані життя і творчості митця. Учні ділилися своїми враженнями, дослідженнями, підкріплюючи свої розповіді власними презентаціями. Змістовними і цікавими були дослідження Андреєва Андрія, Габрид Віталія, Фельшакової Єлизавети, команди учнів 10-В класу.
Велику зацікавленість викликали у дітей такі заходи як, літературна фантазія "На струнах Кобзаревої душі" та шевченківська година "Свіча запалена від серця".
  Всі ці заходи по-новому відкрили постать Шевченка, дозволили зазирнути у глибину його душі і зрозуміти як людину. Звучали листи коханих Тарасу Григоровичу та його присвяти своїм любимим жінкам. Всім присутнім на заходах стало зрозуміло, чому і для чого пишуться вірші, як вони народжуються і чому так довго живуть.

Немає коментарів:

Дописати коментар