четвер, 11 квітня 2013 р.

"Весняні канікули з книгою".



    "Читання - це віконце через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе" - сказав В.Сухомлинський. Читання - це засіб контакту дитини з широким світом. Надзвичайною популярністю серед дітей користується Тиждень дитячого читання, який проходить кожного року у березні, під час весняних канікул. Низка цікавих заходів відбулася у бібліотеці для дітей під час проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання.
З учнями молодшого шкільного віку провели дитячий ранок "У Читалії веселій...", літературно-музичну композицію "Ода книзі", де діти взяли участь у різних іграх та конкурсах за сторінками улюблених книг. Була здійснена мандрівка книжковим містом "У мандри запрошують книги", під час якої знайомили дітей з періодикою, новими книгами, книжковими виставками - це була мандрівка-гра. З учнями середнього шкільного віку провели літературний калейдоскоп "Загадкове поруч" та віртуальну мандрівку "Сам я родом з Черкаського краю" (творчість С.Носаня). Із старшокласниками провели конкурс ерудитів "Що? Де? Коли?" та краєзнавчий КВН "Шануймо красу та велич Черкащини". Діти проявили кмітливість, свою ерудицію, начитанність, вміння швидко і правильно знаходити відповіді на складні запитання.
Під час канікул, найкращі читачі нашої бібліотеки - Катя Куцик - учениця 6 класу міської школи №1 та Рома Квітчук - учень 7 класу міської школи №2, брали участь у ІІІ обласному етапі конкурсу "Найкращий читач - 2013" у Черкаській області. Катя вийшла у фінал, у п'ятірку кращих серед учнів 6-х класів області. Катя і Рома отримали дипломи та подарунки.
                  Канікули з книгою пройшли весело і цікаво!








iv  

Немає коментарів:

Дописати коментар