четвер, 17 грудня 2015 р.

Дитячий ранок :"Миколаю, прийди до нас з раю!"


                        Хто слухняних,чемних діток 
                            Любить,поважає?
                        Хто на санях чарівних 
                            В гості приїжджає?
                        Хто торбиночки – чаклунки,
                        Що в них діткам подарунки
                        Уночі тихо-тихенько
                        Під подушечки ховає? 
Святий Миколай жив дуже давно, 1600 років тому і зовсім не в Україні, а в місті Патар в Азії. Народився він в родині багатих і благородних батьків. Батьки померли коли Миколай був ще малий, але залишили синові велике майно. У Миколая було добре серце, тому вирішив роздати свої статки бідним. Кожної ночі накладав повний міх усякої їжі – м’яса, хліба, медяників, а також одягу і грошей і розносив по селу та розкладав біля порога хати, де жили бідні діти. А зранку вилазив на дах своєї хати і роздивлявся, як радіють вони його дарункам.
 Коли помер Святий Миколай і його душа стала перед Богом і попрохала сходити час від часу з неба на землю і відвідувати дітей. Відтоді кожного року, 19 грудня Святий Миколай ходить по землі і розносить дітям дарунки.
 День святого Миколая є одним з головних зимових свят. Саме з цього приводу до стін нашої бібліотеки завітали вихованці дитячого садочку "Сонечко" з вихователями.  Дітки дізнались історію життя Святого Миколая та причини причислення його до ліку святих, послухали легенди, відгадували загадки, розказували віршики та співали пісень. Діточки розповіли, чому свято Миколая найулюбленіше для них з усіх свят, коли ми відзначаємо це свято, чи всім діткам дарує подарунки Святий Миколай, якщо не всім то чому, куди Святий Микола кладе  подарунки , коли саме це відбувається та що, кладе Святий Миколай замість подарунка неслухняним діткам.
 На завершнення нашого святкового ранку, бібліотекарі пригостили маленьких читачів солодощами та печивом, які Святий Миколай передав напередодні.

Немає коментарів:

Дописати коментар