вівторок, 8 грудня 2015 р.

Тиждень правових знань в бібліотеці для дітей

    Людина — найцінніший скарб. Кожен з нас особистість, і саме такої людини, як ви, більше на цій землі немає і не буде. Відомий поет України В.Симоненко написав вірш про неповторність кожної людини, якій батьки подарували життя «Ти знаєш, що ти — людина». Пройде не одне тисячоліття, поки людство зрозуміє цю просту істину - найбільше наше багатство — це наші діти... Права дитини — це певні гарантії, які дають можливість  дітям  жити, дорослішати у безпечних умовах. Ці права є невід'ємною складовою людської природи. Так як ми живемо в правовому суспільстві, щоб стати гарантіями їх потрібно затвердити в фотмі закону. Таким чином, держава бере на себе зобов'язання захисту  прав дітей  від протиправних посягань і створення умов для їхньої безперешкодної реалізації. Ратифікуюми міжнародно-правовий акт (підписавши Конвенцію 1989 р.), наша держава приєдналась до міжнародної спільноти в захисті і дотриманні прав дітей за міжнародними стандартами .
       В контексті тижня правових знань до стін нашої книгозбірні завітали:  вчителька ЗОШ №2  Календрузь Любов Миколаївна з 8 -А класом та учителька спеціалізованої школи №1 ім. А. Корнійчука Гриб Марія Архипівна і її 3-Б клас. Діти і бібліотекар,і в формі бесіди та демонтстрації наочного матеріалу, ознайомились з основними положеннями Конвенції про захист прав дітей, переглянули відео на дану тематику, провели гру-тестування по правах дітей, виявили, які ж правопорушення герої відомих казок вчинили, та навіть розв'язали невеличкий казус по порушенню прав дитини і надали потерпілому  поради, як вийти з тяжкої ситуації.  Діти дійшли головного висновку про те, що свої права потрібно захищати, а чужих дотримуватись  та  винесли безліч корисної інформації , яка допоможе  їм в подальшому житті.
    Метою проведених нами заходів було дати уявлення дітям  поняття "право", "обов'язок", "моральні норми поведінки", "декларація", "конвен­ція"; ознайомити з правами та обов'язками дітей, що гарантуються законом; формувати правову свідомість, уміння виконувати обов'язки та користуватися свої­ми правами;  виховувати шанобливе ставлення до законів України, любов до  оточуючих.

Немає коментарів:

Дописати коментар