середу, 6 липня 2016 р.

Конституція - гарант державності

      Конституція - найважливіший документ держави, який гарантує нам  права і свободи. Цьогоріч українці святкують  20-ту річницю Конституції   України. два десятки років ми живемо за  Основним Законом України, який забезпечує  верховенство прав і свобод, утверджує необхідні гарантії розвитку всіх національностей. Конституція України  найвищою соціальною цінністю  визначає людину, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканість і безпеку.  Ми пишаємось своєю конституцією, своєю державою.
     Районна бібліотека прийняла участь у  святкуванні  урочистостей, приурочених 20-річчю  прийняття Конституції України. До уваги христинівчан була представлена книжкова виставка-інсталяція "Конституція України: напрямки і пріоритети", виставка творчих робіт учасників конкурсу "Мрії про Україну: дитячий погляд". А це малюнки, вірші, прозові твори, в яких наші юні земляки розповідають  про те, яку в якій Україні вони  хочуть жити, яку державу будуватимуть, що із здобутків старших поколінь берегтимуть і для нащадків.
    Правова вікторина "Оберіг нашої держави"  показала, що  наші земляки знають історію творення конституції в Україні, вивчили свої права і обов'язки.
      Старанно підбирали бібліотекарі вірші для поетичного марафону "Нехай панує на землі  закон, добро  і справедливість". Бажаючих прийняти в ньому було багато.
        А для юних учасників цього  урочистого зібрання  була творча подорож експрес-вагончиком "Правова дитяча країна".
      Свято закінчилось, але в бібліотеках і далі продовжується робота по популяризації правових  знань. Щоб наші громадяни були  юридично грамотними, знали і поважали закони держави.












Немає коментарів:

Дописати коментар