пʼятницю, 1 липня 2016 р.

Найкраще місто на землі - Христинівка моя

   Є на світі багато гарних міст: промислові велетні, багатомільйонні мегаполіси, відомі порти. Але життя проходить не тільки у великих містах; є тисячі  маленьких населених пунктів, дорогих серцю тих, хто там проживає. В них багата історія, гарна природа, чудові люди. Серед таких невеликих за територією міст  красується наша Христинівка. Місто залізничників, працелюбів і патріотів. З сивої давнини прийшла його назва, з покоління в покоління  передаються легенди, перекази, пісні і звичаї. Нам  наші пращур заповіли любити і охороняти рідний край, примножувати його  трудові  і бойові традиції. Нам у спадок  дісталось мальовниче місто  із ставками, річечками і садами.  Шумлять віковічні дуби, ніби розповідають про героїв, які боронили свою землю від загарбників і поневолювачів. Наша земля просякнута кров'ю  своїх захисників. Можливо, тому так багато червоних маків квітує на полях в луках, ніби закликає нас берегти пам'ять  про героїв.
  [    Христинівка - це не тільки героїчне минуле, а  й прекрасне сьогодення, яке творять  наші земляки.  Саме їх руками, які вирощують хліб, будують будинки, садять сади, вчать дітей, лікують хворих, водять потяги, організовують наше дозвілля, пишеться  сучасна історія міста.
      Серед багатьох свят, які проходять у Христинівці, день міста - найпопулярніше. До ньог зазделегідь готуються всі: керівники, актори, художники, народні майстри, літератори, працівники культури і торгівлі. Готувались і бібліотекарі до цього  дня. До уваги христинівчан і гостей міста  ми розгорнули виставку-інсталяцію "Христинівка - край хліба, квітів  і добра". Зібрали всі книги, автори яких розповідають або згадують Христинівку: Самійло Величко, Веніамін Каверін, Леонід Первомайський , Євген Долматовський, Олександр Фукі, Юлія і Ігор Коляда, Леонід Дяченко, Петро і Ярослава Горохівські, Ганна Бойко, Василь Слободяник, Віталій Криницький і члени студії "Зернятко" та багато інших. Про Христинівку, найрідніше місто, складено багато віршів. Вони друкувались на сторінках газет, в різних збірниках, деякі існують тільки в рукописних варіантах. Бібліотекарі зібрали ці  поетичні присвяти в  збірочку "Христинівко,ти - найдорожче місто!Любов, розрада і душа моя". Крім того, були виготовлені буклети  про видатних земляків: письменників, вчених, науковців. А яке ж свято без торту?  Бібліотечні майстрині  торт зробили бутафорський, зате який! На символічних коржах - світлини христинівських пам'ятників, закладів освіти, культури, медицини, зв'язку, промисловості і транспорту. Прикрасили його жовто-блакитними квітами. Арт-воок  містить світлини  міста, вироби з паперу, стрічок, малюнки, які розповідають про минуле і сучасне  Христинівки.  Вінок з квітів, колосків, герба міста і напису "Христинівка - перлина України"  став символом нашої виставки. Карта Христинівки, ріг достатку, виготовлені в стилі квілінгу, квіти, які ростуть у нас  - з бісеру, рушники з орнаментами, притаманними нашій місцевості - все це - плоди праці бібліотечних працівників.














Немає коментарів:

Дописати коментар