середу, 16 серпня 2017 р.

Нехай святиться у віках в борні здобута незалежність

    Надворі серпень, найстарший син її величності осені. Місяць багатий на дари саду, поля і городу. Гарний врожай - запорука нашого достатку на майбутнє. Але наше майбуття залежить не тільки від щедрот, які вродили на землі. Для нас дуже важливо, щоб у нашій державі панували мир, злагода, чесність і справедливість. А все це можливе лише у вільній і незалежній державі. Саме про таку Україну мріяли наші пращурі, за неї воювали гайдамаки, козаки, солдати.  Нам вони заповіли любити свою землю, оберігати її священні рубежі. Зараз естафету їх подвигу прийняли патріоти в зоні АТО.
     Тому всенародне свято - День Незалежності України ми зустрічаємо з таким трепетом і піднесенням.  Україна - держава трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна  гарячої любові  народу й чорної йому зради, довгої вікової боротьби за його  волю.
         Шлях України до незалежності позначений високими степовими могилами, руїнами архітектурних споруд, братськими могилами і  величними пам'ятниками. Боротьба за волю і незалежність, цілісність наших земель і недоторканність кордонів продовжується і в наші дні. АТО бринить в наших серцях болем, смутком і гордістю за мужність і саможертовність патріотів, які   боронять Україну від зазіхань ворога.
    Про тернистий шлях нашого народу  до омріяної незалежності  розповідають історики, політологи, журналісти, письменники. До цієї справи залучаються і працівники бібліотечних установ. На книжково-ілюстративних виставках, виставка-інсталяціях зібрані матеріали, які розповідають про етапи боротьби України за волю і незалежність. Змістовно проходять і масові заходи, присвячені цій вікопомній даті: година  обміну думками "Двадцять шоста весна України", історичний калейдоскоп "Ти вистояла,Україно, в усі часи, в усі віки", вечір патріота "Могутні акорди незалежності України", година духовності "Вінець багатовікових державних пошуків", урок державності ""І синєє небо, і жовте колосся" тощо.
      Для користувачів-дітей організована  виставка-інсталяція "Героїчна Україна: від історії до сьогодення", виставка-літопис "Ти є окрасою цілого світу, наша свята Україно!". В бібліотеках району, які обслуговують дітей,  проводяться усні журнали, заочні подорожі, патріотичні години,  години мужності, які допомагають юним  краще знати героїчне минуле України, пам'ятати героїв, які боролись за незалежність нашої Батьківщини, рости справжніми патріотами  нашої держави.
       Тож запрошуємо всіх завітати до наших бібліотек, де ви зможете перегорнути сторінки історії українського народу, щоб доторкнутись серцем до тих ідей,  які заповідали нам патріоти  минулих років і століть.
    

Немає коментарів:

Дописати коментар