середу, 6 лютого 2019 р.

Тут мудрість книг і щедрість серця

         Серед різних напрямків роботи бібліотеки одне з важливих місць займає профорієнтація. Ми розповідаємо випускникам шкіл про різні професії, знайомимо з вимогами, які потрібні при  виборі того чи іншого фаху. А про свою професію ми розповідаємо рідко, здебільшого в Всеукраїнський день бібліотек.
      Цього разу гостями бібліотеки стали учні 10-Б класу міської школи №1, які разом із класним керівником Людмилою Олексіївною Голик завітали на професіографічну годину. Організувала її фахівець з профорієнтації  Христинівського центру зайнятості Прокопенко Наталя Іванівна. Як ерудована людина, вона тепло і гарно розповідала про емоції, які переповнюють її при читанні книг. Це ні з чим не  зрівнянні відчуття, коли поринаєш у світ книги, дізнаєшся кожного разу щось нове, цікаве, корисне. Книга тренує наш мозок, розвиває пам'ять і логіку.
         Провідний бібліотекар Світлана Миколаївна Кулеша розповіла нашим гостям про відділи бібліотеки, специфіку їх роботи, послуги, які вони надають користувачам, про розстановку книжкового фонду, про те, як знайти потрібну книгу на полиці, як користуватись каталогами, які книжкові виставки є бібліотеці.
     Старшокласники з цікавістю розглядали експонати нашого літературного музею, розпитували про літераторів району, їх творчість.
     В народознавчій світлиці "Берегиня" погойдали дитячу колиску, прикинули на руку вагу металевої праски, яку розігрівали жаринками, покрутили колесо прядки.
      Найдовше затримались біля арт-буку "Наш рідний край у центрі України", розглядаючи фотографії минулих часів, вгадуючи за краєвидами села.
      Провідний бібліограф Наталя Іванівна Сухецька познайомила учнів з довідково-бібліографічним апаратом бібліотеки: картотеками, бібліографічними списками, покажчиками, попереджувальними довідками, енциклопедіями, довідниками, словниками, інфотеками. Трепетно роздивлялись юні христинівчани матеріали, які розповідають про тих, хто захищає цілісність України на її сході, хто віддав за наше світле майбутнє своє життя.
      Активними були наші гості і під час проведення інтелектуальної гри "Україна - наша Батьківщина". Вони називали видатних діячів України, її письменників, за уривками віршів називали автора, безпомилково визначили місця, які є гордістю нашої історії, нашого народу.
      За чашкою запашного чаю десятикласники ділились враженнями про те, що вони почули і побачили. Байдужих тут не було. Стало зрозуміло, що якщо вони в майбутньому й  не стануть бібліотекарями, то з великою повагою ставитимуться до тих, хто закоханий у цю професію, хто з таким ентузіазмом працює з книгою і людьми.





Немає коментарів:

Дописати коментар