середу, 20 лютого 2019 р.

Небесна Сотня - ангели українського народу

 Україна схиляється в жалобі перед героями Небесної Сотні. Так їх назвали прості українці. Ті, хто стояв з ними пліч-о-пліч на Майдані, відстоюючи право бути громадянами європейської вільної і незалежної України. 
     В них були мирні професії, дехто з них ніколи  не тримав в руках зброю. Силу духу і любов до  України вони поставили на противагу владі, в якої були озброєні силовики і снайпери. Від їх  куль загинули молоді, сповнені мрій і задумів, патріоти. Крім суму, їх вчинок викликає почуття глибокої поваги і вдячності за сміливість, чесність, самопожертву.
     Вшановуючи їх пам'ять, в бібліотеках організовані книжкові виставки, проведені години пам'яті, години патріота,  відео-перегляди,  огляди книг і періодики, години вшанування.
          Працівники районної бібліотеки  представили  виставку-інсталяцію  на мітингу вшанування  безсмертних Героїв  "Лицарі Небесної Сотні", з матеріалами якої ознайомились представники влади, жителі міста.
 В читальному залі бібліотеки учні 10-Б класу Христинівської ЗОШ "1 прийняли участь у годині пам'яті "За Україну, за її волю". Під сумні звуки давньої лемківської пісні   "Пливе кача", що стала тугою, смутком, ніби жалобним Гімном України, старшокласники  перегорнули сторінки п'ятирічних подій, переглянули кадри відеохроніки, вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання.
      Гідність, відданість Батьківщині, патріотизм - сьогодні ці  почуття засяяли новими гранями. Саме такими почуттями наповнені і серця юних христинівчан, яка пам'ятають тих, хто заради них, заради світлого майбуття України  пішов у безсмертя.







Немає коментарів:

Дописати коментар