понеділок, 16 вересня 2019 р.

Математичними стежками до Івана Франка



Франкове ймення рідне й дороге кожному краянину, кожному українцю. Філософ і мислитель, перекладач і суспільно-громадський діяч - це Іван Якович Франко – син народу, що вгору йде. 

Я бачив дивний сон. Немов передо мною
безмірна та пуста і дика площина.
І я, прикований ланцем залізним,
Стою  під височенною гранітною скалою,
а далі тисячі таких самих, як я.

Поет вірив у силу українського народу. Велетень думки і праці не знав спокою, не опускав своїх натруджених рук. Світ називає його генієм, великим українським письменником, титаном думки і праці. А для нас Франко взірець для наслідування, як слід любити свою країну, рідне село де ходив стежками-дорогами, ловив руками рибу у річці Збір, бігав по гриби у Радичів ліс, годинами залюбки дивився на старий Діл. У дитячі бібліотеці пройшов конкурс - гра "Математичними стежками до Івана Франка" з нагоди 163 річниці від дня народження І.Франка в якому взяли участь учні 6-Б та 7-Б класу міської школи №1  з учителями Рибачок Н.Б., Голик Л.О .
Учні поглибити знання  про життєвий і творчий шлях Франка, читали вірші та прослухали народні пісні, змагалися в мінні виразити слова поета на малюнку та сповнили  серця гордістю за те, що вони - нащадки Великого Каменяра.





                                  

                                  




Немає коментарів:

Дописати коментар