вівторок, 17 вересня 2019 р.

На крилах музики

      В його творчому доробку багато пісень.  А  за плечима 70 років, які сповнені творчістю, музикою, гарними піснями. Це про нашого земляка, уродженця села Пеніжково Бориса Володимировича Камінського.

      Пісня і музика супроводжує нас все життя, вона вливається в наші серця маминими колисковими , дитячими щедрівками і колядками, віншує молодят на весіллі, згуртовує родину і друзів за столом, дарує прекрасні почуття на концертах талановитих виконавців.
       Наша земля багата на талановитих людей. Сере краси рідного краю виростають художники, музиканти, поети, композитори. Саме музичним талантом нагородила доля і природа Бориса Володимировича Камінського, який народився 7 вересня 1949 року в селі Пеніжково. Його батьки, Володимир Петрович та Клавдія Федорівна, по чиїх долях пройшла Друга світова війна, любили життя, людей і працю. Цього вчили і своїх дітей – дочку Ніну і сина Бориса. І батько, і мати дуже гарно співали, ті пісні, як ковток свіжого повітря, давали силу і наснагу. Тому і вибір сина Бориса після закінчення школи вступати до Уманського державного музичного училища,  був закономірний. Потім було навчання у Київського державного інституті культури.  Крім диплому хормейстера - диригента, мав велике бажання працювати і дарувати людям музику. Працював у багатьох містах, аж поки доля не закинула в Чорнобай. У 2016 році відбулося його становлення, як композитора. Зараз у його творчому доробку понад 560 різножанрових творів для хорів, вокальних жіночих та чоловічих ансамблів, окремих виконавців, обробки українських народних пісень та творів для дітей. Побачили світ 6 пісенних збірок, серед яких «Розквітай, Черкащино моя», «Дзвени, бандуро срібнострунна», «Не забуваймо про любов», «Вишня коло хати» та інші. Він упорядник книги поетів і композиторів літературно-музичного об’єднання  Чорнобаївського району «Світлиці» неповторні голоси». Борис Камінський -  переможець багатьох Всеукраїнських та обласних пісенних конкурсів, в тому числі лауреат премії ім.П.Демуцького в номінації «Композитори», регіональної премії ім. М.Старицького, літературно-мистецької ім. М.Негоди та А. Пашкевича. Він член спілки композиторів Черкащини, Відмінник освіти України, Заслужений працівник культури України, Почесний громадянин Христинівського та Чорнобаївського районів. 
         Борис Володимирович стільком юним землякам прищепив любов до пісні, до музики, до прекрасного. Він і  зараз багато працює: керує двома аматорськими народними колективами, пише нові пісні, популяризує українську пісню. Заняття, репетиції, нові музичні твори – це те, що наповнює його дні.
         У Пеніжківській сільській бібліотеці та в районній бібліотеці організовані книжкові виставки, присвячені творчості талановитого земляка.
          Побажаємо шановному Борису Володимировичу здоров’я і натхнення, нових творчих знахідок і пісень, сімейного затишку і благополуччя. Хай його творчість радує слухачів, прославляє Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар