пʼятницю, 27 вересня 2019 р.

Завітайте до скарбниці знань

   Вересень - це місяць популяризації бібліотеки і книги. У  бібліотеці для дітей пройшов місячник читацьких інтересів "Я читаю, щоб зробити світ кращим!" Двері бібліотеки були відчинені для учнів 1-4 класів – «Книга збирає друзів» та для учнів 5-9 класів – «Бібліотека як рідний дім».    Є багато див на землі, створених природою і людиною. Та найбільше диво - Книга. У ній весь неосяжний світ. Як незгасимий сколоскип вона освітлює шлях кожному, і завжди цей смолоскип у руках самовідданих своїй справі людей - бібліотекарів.
   Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові та матері Софії за християнським календарем відзначається День бібліотек. Це передусім свято Книги, великдень душі людської, що починається зі Сковороди та Котляревського, із духовних глибин Кобзаря Шевченка, через святий собор Гончара, чорну голгофу Стуса і Симоненка, душевний біль Теліги і Костенко. У стародавньому трактаті записано: "Воздамо дяку тому, хто допоміг легко пройти крізь складний лабіринт книг".
  Напередодні свята бібліотеку відвідали учні 5-В класу міської школи №1 разом із класним керівником Котик Оксаною Петрівною та учні 3-І класу міської школи №2 з учителькою Пижик Іриною Олексіївною.
  До уваги читачів  яскраві книжкові виставки: «Хочеш бути лідером – читай!», «Зі світу по рядку, або Читати НЕ шкідливо!» виставка-імпульс, "За обкладинками - цілий світ" - виставка-вернісаж, "Золота криниця мудрості" - виставка-гра, "Читайте самі, та цікавіше з нами" - виставка-реклама, "Книги минулого століття" - ретро-виставка. З дітьми були проведені цікаві екскурсії «Подорож країною Читалією», години цікавої інформації "Як твориться книга", «Види друкованої продукції», квест "Пошук бібліотечних скарбів" бібліотечні уроки «Уколі друзів і книг», «Людина у світі книг», калейдоскоп фактів «Книга – одне з найбільших чудес світу» і ще багато цікавого.
  Людина, яка вміє і любить читати - щаслива людина. Навколо неї  завжди багато розумних, добрих і вірних друзів. Друзі ці - книги. Нехай не буде жодного дня, щоб ви не прочитали бодай однієї сторінки з книги.
   І пам'ятайте слова з "Повісті минулих літ", що книги - плоди мудрості, джерело мудрості, світло мудрості. Вчіться у героїв книжок любити нашу землю, її мову, її красу і музику. Мандруйте рідною країною, пізнайте себе і людей, знайомтеся з подіями, які відбувалися у давнину, заглядайте в майбутнє. 


Немає коментарів:

Дописати коментар