вівторок, 18 серпня 2020 р.

Під жовто-синім прапором свободи

                                                                                Усюди є небо і зорі скрізь сяють,

                                                                                 і квіти усюди ростуть...

                                                                                 Та тільки одну Батьківщину ми маєм -

                                                                                 Її Україною звуть 

     24 серпня 1991 року  - це той щасливий для, нас, українців,  день, коли народилась нова держава, коли нам вдалося досягти своєї мети. Слово "Україна" голосно пролунало над над цілим світом. Зазвучало гордо і яскраво, мов вогонь.  Цей вогонь  боляче обпікає руки нашим ворогам, але зігріває долоні наших друзів.  29 років для історії - це лише мить. Це особливий день для всіх тих, хто любить Україну. Це не просто свято, коли ми одягаємо вишиванки і шикуємось під державними прапорами. Це день, коли ми маємо згадати минуле України, події, які відбуваються зараз в нашій державі, бо все це є невід'ємною частиною нас самих. Вшануймо наших предків, які, не зважаючи на заборони, переслідування і покарання,  зберегли для нас мову, культуру, звичаї, а головне - передали нам прагнення до волі.  Вся історія України - це шлях до незалежності, на якому кожна подія - це крок до мрії. Ми - покоління, якому судилось втілити ці  мрії багатьох поколінь українців.  

     Україно, моя незалежна державо! Ти вільна, незалежна і суверенна. У тебе є своя символіка: прапор кольору стиглої пшениці і синього неба, герб, у якому закодовано одвічне прагнення до волі, гімн, який є невід'ємним знаком незалежної держави. І у тебе є ми - твої діти-українці, які вважають свою Батьківщину найкращою в світі, які готові продовжувати боротьбу за твою свободу, цілісність твоїх земель, берегти надбання попередніх поколінь. Кожен справжній українець відчуває себе частинкою України і цих святкових днів.

      Розповідаючи відвідувачам бібліотек про той тернистий шлях, яким йшла Україна до своєї Незалежності, в бібліотеках району організовані книжкові виставки, проводяться години патріота, інтернет-перегляди тих подій, поетичні читання, перегляди за сторінками періодики, години духовного відродження, конкурси знавців історії України,  години історичної правди тощо.

    Україна живе і буде вічно жити. Вона буде сильною, вільно і незалежною державою. І ми, українці, пишатимемось нею.




Немає коментарів:

Дописати коментар