середа, 10 листопада 2021 р.

Історичне коріння сучасної професії

        

Міжнародний день бухгалтерії в світі відзначається 10 листопада. Вперше воно з’явилося в 1972 році з помпезною назвою: «День бухгалтерської кар’єри», але в 1974 році цю назву замінили сучасною.

Святкування має історичне підґрунтя: 10 листопада 1494 року венеційський математик Лука Пачолі створив бухгалтерію «з нуля», видавши книгу «Все про арифметику, геометрію і пропорції». В ній містився детальний опис бухгалтерських ордерів, системи щоденного зведення дебету і кредиту, обліку активів, пасивів, капіталу тощо. Завдяки цій книзі Луку Пачолі назвали «батьком бухгалтерії». Її основи вивчають ті, хто мріє стати бухгалтером, поринає у світ цифр, розрахунків, хто обирає для себе потрібну в усі часи професію.

Тому в цей день вітаємо працівників бухгалтерії відділу освіти, культури, молоді та спорту, а також читачів бібліотеки, хто присвятив своє життя служінню її Величності Бухгалтерії. Здоров’я вам, особистого щастя. Щоб не губилася жодна цифра, в будь-якій ситуації тримався баланс і всі звіти сходилися. Хай робота буде в радість, без труднощів і помилок, а життя завжди буде з позитивним сальдо!


Немає коментарів:

Дописати коментар