четвер, 25 листопада 2021 р.

Ним би пишалися прадіди

                                                                                 СЛОВО ПРО СОЛДАТА 

Від народження людина отримує у спадок риси обличчя, колір волосся і очей – все це від мами, тата, дідусів чи бабусь. А ще вона успадковує прізвище батька, яке пов’язує людину генетично з далекими пращурами. Бо, як стверджують спеціалісти-генетики, саме з генами передаються здібності і таланти. Не треба довго шукати генеалогічні корені носіїв прізвища Кошовий. Зрозуміло, що пращур, який отримав таке прізвище, був козаком, керував козацьким кошем. А отже, як справжній козак, любив Україну, боровся за її волю, був розумним, кмітливим, чесним вояком.

Прадіди могли б пишатися своїм нащадком – Кошовим Олегом Миколайовичем. Народився він у місті Христинівка. Тут виросла його мама Наталія Залізко, сюди на роботу в локомотивне депо приїхав його батько Микола Кошовий. Христинівка їх познайомила, тут вони одружились. Відгуляли гарне весілля, і молоде подружжя почало спільне життя, почались будні, наповнені турботами, мріями, роботою. В цю сімю, де панували любов і злагода, охоче прилітав лелека, подарувавши сина Олега і доньку Валентину – турботу, допомогу і опору. Син ріс справжнім помічником: так, як і тато, він закоханий в техніку. Шум двигунів для нього звучать, як музика, а мастило пахне, ніби дорогі парфуми. Роки летять швидко. В турботах, роботі вони минають непомітно. Син закінчив 9 класів, коли батьки втілила свою мрію – купили будиночок в селі Мала Севастянівка. На місці старенької хатини звели будинок-красень. Місце гарне і мальовниче, життя в селі, наповнене працею, має свої принади: тиша, свіже повітря, домашня городина, сад радує соковитими фруктами, домашня живність доповнює поживними стравами і щоденний,  і святковий стіл. Олег, хоч і сумував за друзями, однокласниками, але легко знайшов нових товаришів у сільській школі. У червні 2004 році отримав атестат про середню освіту, а 1 вересня уже був студентом радгоспу-технікуму у Тальянках. По його закінченню мав диплом спеціаліста, але відчував, що цих знань недостатньо, тому вирішує продовжувати навчання в Уманському державному аграрному університеті. Перейшов на заочне відділення, отримав повістку з військкомату, одягнув солдатську форму. То був місяць листопад, юнаку був 21 рік. З тих пір кожен одинадцятий місяць року для нього оповитий спогадами про початок служби в ЗСУ. Офіційною мовою документів його служба звучить так: «Старший сержант – інструктор з водіння групи водометних автомобілів спеціального призначення «Торнадо» роти бойового забезпечення».

Події Майдану, військове вторгнення на Сході України не залишили байдужим і молодого вояка. З 8 серпня по 6 жовтня старший сержант Кошовий О.М. з своїми побратимам був в районі міста Маріуполь. За участь у тій операції має відзнаки і подяки командування, хоч сам розповідати про той час не хоче.

Наш земляк, старший лейтенант , командир роти О.М.Кошовий в даний служить в національній гвардії України в частині № 3027 в селі Нові Петриківці в Київській області. Ця служба - для справжнього чоловіка. Потрібні знання, досвід, фізична підготовка. Для нащадка українського козака, продовжувача роду, для героя АТО – це справа честі.

Олегом Миколайовичем пишаються  батьки, сестра, дружина Наталія, п'ятирічна донька Аріна, трьохрічний син Тимур. Вони знають, що у них є сильне плече і сильні руки того, хто вміє працювати, охороняти, захищати, підтримувати і любити.

12 грудня Олег Миколайович святкуватиме своє 35-річчя. Його вітатимуть ті, хто його любить, хто з ним служить, ті, з ким він стояв пліч-о-пліч під Маріуполем, його рідні, друзі і однокласники. До найкращих побажань приєднуємо і привітання від земляків, від тих, хто вдячний йому за активну життєву позицію, небайдуже серце, патріотизм і чесність.

Немає коментарів:

Дописати коментар