четвер, 14 квітня 2022 р.

Пам’ятатимемо Героїв вічно

 

Історія нашого волелюбного народу – це історія боротьби за життя і свободу. В ній є події, які повинні знати і пам’ятати всі громадяни нашої держави. Наш народ пройшов через багато випробувань: війни, розрухи, окупації, розстріли, голодомори... Ми заплатили за свою свободу і незалежність життями патріотів України. Народ, що пройшов через стільки митарств – безсмертний.

Невимовно боляче сприймати події, які відбуваються зараз. Російське вторгнення в Україну 2022 року – це відкритий воєнний напад рф на Україну, початий о 5:00 24 лютого. Страшне слово «війна» знову увійшло в наше мирне життя. Україна чинить запеклий опір. Руїни українських міст, містечок, сіл внаслідок бомбардувань, ракетних та артилерійських обстрілів, нагадують чорно-білі світлини періоду Другої світової війни.

Тисячі скалічених доль, загиблі, поранені, безвісти зниклі... І де є та межа, за якою знайде спокій душа матері, батька, які втратили сина, дочку? Де та межа, за якою вщухне горе від усвідомлення втрат?

Не залишатися байдужими, ростити патріотами юних христинівчан, шанувати тих, хто відстоював нашу свободу, вливати свій голос у пісню любові до Батьківщини, її щасливого майбутнього обіцяємо ми, бібліотекарі центральної бібліотеки Христинівської міської ради.

Ідея збору матеріалів, а саме – спогадів очевидців, фотографій, статей з періодичних видань для нас не нова. Христинівчани пліч-о-пліч стояли на Майдані під час Революції Гідності, воювали в зоні АТО. Якою дорогою ціною досягалися ті перемоги – все це дбайливо зібрано, задокументовано і зберігається в нашій книгозбірні.

Війна покликала наших земляків знову!!! Їх подвиги на полі бою і самопожертва вражають! Дуже гірко від того, що там кулі обривають їхні молоді життя. Назавжди в  пам'яті будуть імена  Олександр Добрянський, Дмитро Шкуропацький, Василь Гончарук, Руслан Анін.

В нашій бібліотеці розпочалися підготовчі роботи зі створення книги пам’яті про загиблих військових нашої громади у війні. Це буде документалістика з біографічними даними, дописами про їх мирний і військовий шлях. До збору матеріалів просимо долучитися рідних, близьких, друзів, однокласників, волонтерів, працівників військкомату, виконавчого комітету громади.

Жахаємося тих фактів, які щодня оприлюднюють ЗМІ. Та, скільки б болю не містили вони для нас – ми розуміємо свою відповідальну місію тут, на своєму робочому місці. Після того, як останній рашистський окупант буде вигнаний з нашої землі, до нас у бібліотеку прийдуть на історико-патріотичні години школярі, будуть звертатися наші постійні відвідувачі, мешканці громади, приїжджі. Вони мають знати всю правду про честь і славу наших живих і загиблих воїнів, ницість і мерзотність ворога.

Кожен день наближає нас до Перемоги! Ми віримо в це!

Слава Україні!


Немає коментарів:

Дописати коментар