четвер, 29 серпня 2024 р.

 День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України- пам'ятний день в Україні, який відзначають 29 серпня. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину.

 Серед тих, хто загинув, захищаючи нашу державу, і наші христинівські патріоти. Христинівчани  з перших днів цієї війни  в лавах тих, кому небайдужа доля і майбутнє України. Стискаються серця від болю і горя. В жалобі  батьки, дружини, діти...   Вони оплакують своїх найдорожчих, найрідніших.  Наші серця наповнені смутком за загиблими героями і вдячністю за їх подвиг і самопожертву.

    Розповідає про подвиг українських Героїв і книжкова виставка "Вони закрили Україну своїми мужніми плечима", яка організована в центральній бібліотеці.

 Цитата "Знову літа не бачимо, серце - в чорній хустині.

                 За синами горюють матері України.

                 Місця в полі немає, де волошкам цвісти:

                 Там розстріляні долі, прапори і хрести..."    передає наш сум за загиблими молодими українцями. Біля цієї виставки проведено урок історії "Соняхи пам'яті" та година патріота  "Вони загинули, щоб жила Україна". А в пантеоні пам'яті пройшла хвилина мовчання "Ми пам'ятаємо їх імена". 

  В бібліотеках-філіях пройшли години-реквієми, години пам'яті, покладання квітів, години спогадів .  Ми пам'ятаємо героїв, яким завдячуємо своїм життя і можливістю розмовляти рідною мовою, спілкуватись з рідними, радіти успіхам дітей...  

 Світла і вічна пам'ять Героям України

















Немає коментарів:

Дописати коментар