четвер, 3 листопада 2011 р.

Семінар-бібліовізит

      Бібліотекар -це людина, яка протягом свого життя має потребу в поповненні своїх знань. Система підвищення кваліфікації, самоосвіта, постійна робота над собою осмислення постійних змін в професії, спілкування у колі друзів, вивчення передового досвіду кращих бібліотек України, області, району дозволяє бібліотекарям повноцінно виконувати своє призначення у суспільстві. Цьому сприяв семінар-бібліовізит "Бібліотека і влада: шляхи взаєморозуміння" у бібліотечній філії села Сичівка.
      ВІдкрила семінар директор районної централізованої бібліотечної системи Р.В.Шумовська, висвітливши системність та багатогранність роботи сільськоїбібліотеки, що являється запорукою успіху її функціонування.
     Переймається проблемами галузі в районі начальник відділу культури М.І.Валюк."Недостаток фінансування наші працівники компенсують творчим пошуком, талантом, вмінням. Культпрацівники вміють працювати, шукати шляхи вирішення проблем. І дуже добре, коли співпраця з головами територіальних громад, має такі гарні наслідки, як у Сичівці."


     Емоційно розповідала про бібліотеку, як центр місцевої громади голова територіальної громади Богачук Н.О. Пропрацювавши не один десяток років у сфері культури, Надія Олексіївна не просто переймається проблемами галузі, вона вболіває за неї всією душею. Таке відношення у неї до всіх проблем, які входять до її обов'язків. Саме тому односельці вибрали її на другу каденцію. Сільський голова зуміла об'єднати працівників культури, освіти, сільської ради  в команду однодумців, які разом працюють, пишуть історичний літопис села, збираючи по зернині  відомості про минуле і сучасне села, про односельців, які ростили хліб, вчили дітей.
     Приємно вразили гостей музейна кімната села і літературно-музична композиція "Крізь плин років".









   В її проведенні взяли участь завідуюча бібліотекою-філіалом О. П. Юрченко, сільський голова Богачук Н.О., директор місцевої школи ЄременкоО.В., лауреат багатьох конкурсів вокальний ансамбль "Надія", краєзнавець, поет, людина з небайдежою душею Костюк О.І. Це завдяки їй вийшла в світ книга "Пом'янімо, пам'ятаймо", де зібрані спогади очевидців голодомору 1932-33 років, встановлено список померлих односельців в ті чорні роки.



    Книги, документи, світлини, записані спогади старожилів - все це стало основою музею. А ще речі вжитку, якими користувались наші прапрадіди - мисник з глиняним посудом, пристрої для збивання масла і тіпання конопель, веретено і ткацький верстат, а іще безліч чудових вишивок, автором яких є директор місцевого будинку культури Прищак О.Г.




    В розповідь про історію села, його видатних людей впліталися юні голоси Олі Мудранинець, Альони Монастирської, Вікторії Мудренко, Наташі Палійчук, Павла Алейника, Олександра Берегового.







   В кінці семінару бібліотечні працівники обмінялися враженнями про почуте і побачене, висловлювали сичівцям подяку за їх працю, любов до отчого краю, за гостинність, небайдужі серця і щирі слова.


Немає коментарів:

Дописати коментар