понеділок, 28 листопада 2011 р.

"Солов'їна, барвінкова - українська рідна мова"


  Під такою назвою в районній бібліотеці для дітей відбулося святкування Дня української писемності та мови. Працівники бібліотеки Райченко Світлана Дмитрівна та Шаповал Галина Федорівна розповіли учням 6-а класу міської школи №1 (класний керівник - Шаповал Анна Анатоліївна) про важкий шлях рідного слова, яке воскресло, аби вплестися в терновий вінок страждання, краси і слави.    
Адже, слово до нас прийшло з колисковою материнською піснею, тихою казкою і доброю ласкою. Спочатку Галина Федорівна ознайомила учнів з книжковою виставкою.




     А потім діти стали учасниками цікавої філологічної гри, розділившись на дві команди: І-а команда "Мовознавці", ІІ-а команда "Мовні каскадери". Кожна з команд представила себе та висловила побажання для суперників.
    Команди змагалися у кращому читанні гуморесок, хто більше назве приказок, прслів'їв про рідне слово, відгадували загадки. Цікавим для дітей був конкурс "Мовне асорті", в якому учні на швидкість давали відповіді на запитання. У конкурсі "Скажи без затримки" називали антоніми, у конкурсі "Криниця мудрості" підбирали синоніми до фразеологізмів, а в конкурсі "Прямо і влучно"  кожна команда, отримавши листочки із записаними фразеологізмами, пояснювала їх.
    Веселим  для команд був пошук віршів про мову, слово в альманахах "Зернятко".


    По закінченню гри  відбулося нагородження переможців.

Немає коментарів:

Дописати коментар