середу, 30 листопада 2011 р.

Картопляні посиденьки в бібліотеці

    Цікавими та смачними відбулися літературно-картопляні погостини "Безцінний дар землі" в центральній районній бібліотеці. Розпочавши уявну подорож по місту "Картоплеград",
провідний бібліотекар відділу обслуговування Світлана Миколаївна Кулеша розповіла присутнім про історію появи картоплі в Україні.                      
Потім всі "зайшли" на майдан "Урожайний", на якому дізналися, що в нас культивуються більше сотні сортів картоплі. Вирощування картоплі вимагає чимало майстерності - треба, щоб у неї були сусіди, яких вона "поважає", а це - буряк, морква, салат, кріп, цибуля, петрушка, капуста. Ці рослини, що зеленіють поряд, затримують появу й розвиток на картоплі фітофтори.
 На вулиці "Оздоровчій" слухачі дізналися про лікувальні властивості картоплі. В провулку "Косметичному" присутні ознайомилися з  великим ефектом від картопляних процедур при мінімальних фінансових затратах. 










Весело було присутнім на площі "Літературній", де присутні стали слухачами віршів, гуморесок про картоплю та стали глядачами театралізованої гуморески Павла Глазового "Пилип у Римі".




   Така цінна, поживна, популярна, смачна рослина, як картопля знайшла своє відображення в загадках, шарадах, кросвордах в кварталі "Загадковому".
   "Другим хлібом" нерідко називають у народі картоплю. Гарні кухарі кажуть, що з неї можна приготувати 999 страв, тобто необмежену кількість. Як доказ цього всі побували на проспекті "Кулінарному" і ознайомилися з виставкою кулінарних шедеврів наших гостей: "Смакує старому і малому".


Журі все це продегустували, придумали кожній страві, залежно від вигляду та смаку, жартівливу назву та визначили переможців, які були нагороджені невеличкими подарунками.















  Всі присутні ознайомилися з книжковою виставкою: "Читай, пізнавай та смакуй" та виставкою овочів: "Ходить гарбуз по городу..." 



1 коментар: