неділю, 27 листопада 2011 р.

Подарунки від родини поета Зінчука




Частими гостями нашого літературного музею є родина покійного Станіслава Сергійовича Зінчука. Завдяки їхній небайдужості, патріотизму, повазі до земляків чоловіка і батька в музеї є унікальні експонати, які допомагають всім шанувальникам поезії збагнути глибину почуттів і таланту відомого поета. Кожного разу, приїзджаючи до родичів, його дружина Людмила Дмитрівна та дочка Соломія Станіславівна відвідують бібліотеку. Адже це вони передали у фонд нашої бібліотеки більше 2000 тисяч книг з поетової книгозбірні, документи, фотографії, сувеніри, особисті речі з домашнього архіву - все це і стало частиною музею.
     Ось і цього разу Людмила Дмитрівна та Соломія Станіславівна подарували книгу, яку придбали за власні кошти. Матеріал до цієї книги, присвячений Христинівському району, збирали бібліотечні працівники нашої системи. Книга дорога. Придбати за бюджетні кошти бібліотека не могла. Тому ми дуже вдячні  родині Зінчуків за такий подарунок.
   Цінним експонатом нашого музею став запис українського радіо "Культура" авторської передачі Петра Осадчука "Огонь в одежі слова"  за участю  Соломії Зінчук, яка прозвучала 21 вересня 2011 року. В передачі звучать вірші, спогади, роздуми, переклади, які передають дух творчості Станіслава Зінчука. Цей запис прослухали відвідувачі музею.  Тож запрошуємо всіх в центральну районну бібліотеку, де Ви зможете ближче познайомитися з творчістю нашого талановитого земляка.

   

Немає коментарів:

Дописати коментар