пʼятницю, 20 лютого 2015 р.

"Небесну Сотню, Господи, прийми"



   Україна знову в жалобі... Минув рік від тих страшних подій, які відбувалися на Майдані.
Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічноєвропейській державі. І за цю боротьбу, за свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. Більшість з них - молоді, сильні, розумні. Ті, що тільки починали жити.
   В бібліотеці на годину-пам'яті зібралися учні 9-Б класу міської школи №2, класний керівник Л.В.Підвальна, бібліотекарі, читачі бібліотеки. Всі ми зібралися для того, щоб пом'янути й вшанувати Небесну Сотню. Діти читали вірші з сумом і в скорботі, й з великою вдячністю згадували Героїв світлої пам'яті Небесної Сотні, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками.
Не плач і не ридай родино,
Хоч біль ніколи не пройде.
Пишайся, ненько Україно -
Найкраща Сотня в небо йде.
Борись, Вкраїно, за свободу,
бо кров і сльози пролились.
І пам'ятай своїх героїв,
Їх шанувати поклянись.
Залишиться кривавий лютий
в серцях вкраїнських громадян.
Не панувати злу в країні!
Хоч стогне вся земля від ран...
  Події, які відбувалися на Майдані перетворилися на справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих душі нашого народу. Пробудилася приспана роками національна свідомість людей. Із щемом в душі і сльозами на очах всі слухали і дивилися відео тих днів і пісні, які створив Майдан:"Не спи, моя рідна земля", "Небесну Сотню, Господи, прийми", "Мамо, не плач", "А я живий...", "Молитва за Україну". На пісню "Пливе кача  по тисині" діти зробили свою презентацію "Я - українець". Цією презентацією вони показали свою віру в тих людей, які йшли на смерть, і що наша Україна буде достойною країною, і вона є найкращою на цілій землі. Дивлячись в очі цих дітей, можна з упевненістю сказати, що гідність, відданість та патріотизм сьогодні засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для  переосмислення глибокої суті людського буття.
Нам треба об'єднатись воєдино,
Бо мрії й прагнення у нас одні -
Щоб стала вільна й сильна Україна,
Ми скажем усі разом: "Ні - війні".
СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
  

Немає коментарів:

Дописати коментар