вівторок, 10 березня 2015 р.

Шевченківські дні в бібліотеці

  Немає заняття цікавішого і кориснішого, ніж читання. Живе її Величність Книга в країні, якої немає на карті. Це чудова країна Читалія. Учні 1-Б класу міської школи №2 з учителькою Л.В.Осадчою  здійснили подорож до цієї країни. Вони завітали до районної бібліотеки для дітей, де дізналися від бібліотекарів багато цікавого про книги та їх авторів. Ця екскурсія була напередодні дня народження Тараса Шевченка. Бібліотекарі познайомили дітей із дитинством Тараса, презентували книжкову виставку "Малим про великого Тараса", здійснили екскурсію до "Шевченківської світлиці", де діти читали вірші Т.Шевченка, переглянули відеопрезентацію  "Дитинство Шевченка". А на кінець, кожна дитина мала можливість вибрати собі книжку до душі і до смаку. Ніхто не пішов додому без книжки!

  У цьому році українці та світова спільнота відзначають 201 рік  від Дня народження Тараса Шевченка, Великого Сина України. З нагоди вшанування пам’яті Великого Кобзаря, учням 4-А класу міської школи №2 з учителькою Т.О.Березовською, бібліотекарі представили книжкову виставку "Малим про великого Тараса", де презентували книги про життя Тараса, його твори, малюнки дітей за творами Т.Шевченка. Діти взяли участь у вікторині за творами Т.Шевченка, читали вірші поета, переглянули мультфільм "Садок вишневий коло хати". 

   Є в Україні імена великих людей, які не можна забувати, бо вони знакові, бо ними вимірується велич України. Серед таких імен - Тарас Шевченко - великий український пророк, поет, художник, одна з найвидатніших постатей нашого народу.
  У рамках відзначення Тижня вшанування пам'яті Тараса Григоровича Шевченка було проведено літературно- мистецьку годину "Тарас Шевченко - геній і пророк" з учнями 9-А класу міської школи №1, з учителями А.А.Шаповал та Н.М.Мельник.
  Було зроблено спробу поглянути очима сучасників на життєвий і творчий шлях Кобзаря. Дев'ятикласники підготували театралізовану сценку із дитинства Тараса та сценку із поеми "Катерина". Звучали пісні на слова Т.Шевченка "Зоре моя вечірня", "Тече вода з-під явора", "Бандуристе, орле сизий".
  П'ятикласникам бібліотекарі презентували книжкову виставку "Голос душі великого народу". В "Шевченківській світлиці" провели літературні читання творів Т.Шевченка, діти відповідали на запитання вікторини за творами, які представлені на виставці, були глядачами сценок про дитинство Тараса, буктрелера "За сонцем хмаронька пливе".
  Об'єднуючим загальним висновком Тижня вшанування пам'яті Тараса Григоровича Шевченка стали слова М.Жулинського, українського літературознавця: "Шевченко - митець, який відкрив для української нації двері в безкінечність. Саме він є гарантом нашої вічності. Значення постаті Тараса Шевченка для українського народу переоцінити неможливо".



Немає коментарів:

Дописати коментар