четвер, 26 березня 2015 р.

Кожне поетичне слово - то перлина




                 Зародившись десь на світанні  суспільного слов'янського життя, наша мова витерпіла страшні лихоліття, гоніння, утиски  Польші і Москви, але, перегорівши, як криця, дійшла до нас   свіжою і мужньою, чистою і співучою, щиросвлов'янською чудовою і неповторною. Найкращими дітьми нашої мови є поетичні твори. Адже справжня поезія  - це не просто набір слів, а сокровенні думки, душа і серце поета. Українська поезія формує національну свідомість, високу духовність , поглиблює бачення світу, розширює кругозір, виховує найкращі людські якості.
            Саме українській поезії було присвячене засідання літературної студії "Моя люба мово, мово українська", яке пройшло в рамках тижня дитячого і юнацького читання в районній бібліотеці.
         Спілкуючись за чашкою чаю, в читальному залі зібрались ті, хто любить поезію ,цінує її.
 Поезія - це золотий запас голосу душі народної, з якого виростаємо, яким живемо і завдяки якому маємо право гордо називати себе українцями.  Вірші відомих українських поетів звучали натхненно і урочисто. Їх читали Кременюк Аліка, Демченко Олександр, Янчук Ростислав,  Волошин Олександр, Махиня Артем. А справжньою окрасою цього заходу були вірші Круць Лілі, яка читала власні вірші.  Любов до УкраЇни, до її природи, людей, своїх друзів.                
          Тож побажаємо юним любителям поезіїї творчого натхнення, успіхів в навчанні. Хай ростуть здоровими, щасливими справжніми українцями.

Немає коментарів:

Дописати коментар