понеділок, 14 березня 2016 р.

Шевченко славний Син України

       Разом із Тарасом Шевченком ми навчаємося шанувати і любити рідну землю, рідний народ, рідну мову, рідну матір. Його  твори для юагатьох стали справжньою енциклопедієб історіїї українського народу., донесли велич та героїзм козацької доби того часу. Відроджуюють у душах читачів повагу до героїчних предків, народжують у серцях найкращі почуття, такі як патріотизм та національна гідність.
      Вже давно стало всенародною традицією проводити Тиждень вшанування пам`яті Тараса Шевченка. Наша бібліотека , як завжди, є активним учасником цієї події.
       Учням 5 ласу було проведено поетичну годину "Шевченківська абетка", семикласникам -  мандрівка "сторінками" усного журналу "Кобзаре рідний, з нами завжди ти" та "Шевченко- славний син України" - дітям четвертого класу, перфоманс "Шевченкове слово в віках не старіє."
      На території скверу ім. Т. Г Шевченка, біля погруддя Великого Тараса діти та бібліотекарі прийняли участь в шевченківських читаннях "Не зів`яне твоє слово, бо із правди ткане", потім помандрували до "Тарасової світлиці", де також декламували вірші письменника  із  " Кобзарика" - "За сонцем хмаронька пливе..."
        На завершення переглянули відео-презентації, такі як : "Дитинство Тараса", " Творчість Тараса Шевченка", " Тарас Шевченко - майстер слова та пензля."

Немає коментарів:

Дописати коментар