четвер, 12 травня 2016 р.

Магнетична земля її батька

      Ім'я Станіслава Зінчука, поета, перекладача, фольклориста, громадського діяча і щирого патріота України відоме  в широких літературних колах. Христинівчани  пишаються тим, що він  наш земляк.  Тут, в селі Орадівка закопана його пуповина, тут він робив перші кроки, написав свої перші вірші, зустрів світанок після випускного вечора.
      Він любив свою малу Батьківщину, називав рідний край магнетичною землею, сюди приїжджав на зустріч з рідними, друзями, шанувальниками його творчості.   Був він частим і бажаним гостем  нашої бібліотеки. У фонді  нашої бібліотеки  зберігаються книги з автографом відомого нашого земляка... Але відійшов у вічність поет, митець, боянич свого народу.  Вшановуючи світлу пам'ять  літератора і патріота, ми відкрили в районній бібліотеці літературний музей. Переважна частина його експонатів, книг, світлин - дарунок сім'ї поета - його дружини Людмили Дмитрівни і доньки Соломії Станіславівни.  Пані Людмила за станом здоров'я не вирушає в далеку дорогу, а донька поета - частий гість нашого літературного музею і нашої бібліотеки. Ось і цього разу  напередодні поминальних днів вони приїхала  на Христинівщину, завітала  в гості в районну книгозбірню. Привезла книги: з батькової і домашньої бібліотеки, періодику, фото. Цікаве фото 15 лютого 1989 року, де біля  блоку управління 1-го реактора ЧАЕС з групою вчених, військових зображено і Станіслава Зінчука.
    Від імені працівників і читачів бібліотеки щиро дякуємо Соломії Станіславівні Зінчук, редактору-координатору на телевізійному каналі "1+1 International" , її мамі Людмилі, чоловіку Сергію за подаровані книги, цікаві, змістовні, актуальні. Ми вдячні за  той духовний зв'язок, який вони підтримують, за розуміння важливості бібліотеки і житті людини і, зокрема, нашої книгозбірні.
      Ми віримо, що цей зв'язок  не перерветься з часом, що христинівчани  і надалі  збагачуватимуться  справжньою поезією, мудрим художнім словом, актуальною публіцистикою.

Немає коментарів:

Дописати коментар